Oberta una nova fase de les polseres d’emergència

 

Les polseres de seguretat i emergències, que faciliten la identificació de col·lectius de risc en situacions d’emergència, han començat una nova fase. Els terminals faciliten a les forces de seguretat la identificació de col·lectius en risc mitjançant un codi QR en casos d’emergència. D’aquesta manera, a través de la informació de contacte incorporada a una base de dades, les forces de seguretat poden identificar ràpidament a alguns col·lectius com poden ser xiquets, majors o persones amb capacitats especials en situacions d’emergència.

De moment, els dispositius han arribat ja a 202 usuaris, pertanyents a col·lectius com els de persones amb demències i problemes cognitius, tals com l’Alzheimer, persones amb capacitats especials i menors de 8 anys. També s’han repartit polseres de seguretat i emergències a persones amb medicacions crítiques i al·lèrgies, autisme o majors de 65 anys, entre altres col·lectius de risc. Del total d’usuaris actuals, 112 són homes i 90, dones.

Les persones interessades en esta iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de Vila-real i Caixa Rural, poden apropar-se a la recepció de l’edifici social de la Fundació Caixa Rural Vila-real de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 18.00 hores.