L’Ajuntament de Vila-real amb la col·laboració de la Fundació Caixa Rural Vila-real reactiva les polseres de seguretat i emergències, que faciliten la identificació de col·lectius de risc en situacions d’emergència. Els terminals faciliten a les forces de seguretat la identificació de col·lectius en risc mitjançant un codi QR en casos d’emergència. D’aquesta manera, a través de la informació de contacte incorporada a una base de dades, les forces de seguretat poden identificar ràpidament a alguns col·lectius com poden ser xiquets, majors o persones amb capacitats especials en situacions d’emergència.

De moment, els dispositius han arribat a col·lectius com els de persones amb demències i problemes cognitius, tals com l’Alzheimer, persones amb capacitats especials i menors de 8 anys. També s’han repartit polseres de seguretat i emergències a persones amb medicacions crítiques i al·lèrgies, autisme o majors de 65 anys, entre altres col·lectius de risc. 

Les persones interessades en esta iniciativa poden apropar-se al punt d’atenció del Centre social de la Fundació Caixa Rural Vila-real (pl/ de la Vila, 2) de dilluns a divendres de 10.00 a 13.00 i de 17.00 a 20.00 hores. El personal de l’entitat els informarà de totes les dades que ha de portar per a activar la polsera o, en cas de portar-les, activarà el dispositiu.