DIA MUNDIAL DEL XIQUET (18/11/22)

La coordinadora de XiCaEs, Pilar Rubert, dona a conéixer en Radio Vila-real la importància de commemorar el Dia Mundial del Xiquet. Escolta-ho en aquest posdcast!

ENTREVISTA JOSEP RAMOS, SECRETARI FUNDACIÓ CAIXA RURAL VILA-REAL (03/11/22)

El secretari de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Josep Ramos, visita Radio Vila-real per a parlar sobre la Gala 'Generant valors', el programa d'inserció sociolaboral per a persones amb diversitat i la tercera campanya Fem poble.

TERÀPIES INDIVIDUALITZADES ESTIU 2022 (17/6/22)

La coordinadora de XiCaEs, Pilar Rubert, dona a conéixer en Radio Vila-real les teràpies individualitzades que oferiran aquest estiu en XiCaEs per a les famílies amb menors amb diversitat funcional. Escolta-ho en aquest posdcast!

DANY CEREBRAL ADQUIRIT (2/6/22)

El neuropsicòleg clínic de Neurovila, Ibán Tripiana, explica tot el relacionat amb el dany cerebral adquirit i de quina forma es tracta en Neurovila.

HIPERLAXITUD ARTICULAR (11/4/22)

Quan parlem d'hiperlaxitud articular ens referim a una mobilitat exagerada en les articulacions. Com es tracta la hiperlaxitud? Ens ho explica la fisioterapeuta i Terapeuta ocupacional de XiCaEs i Neurovila, Estela García.

LOGOPÈDIA PEDIÀTRICA (4/5/22)

Claudia Sánchez, logopeda de XiCaEs i Neurovila, parla sobre la importància de la logopèdia en bebés.

RECOLZAMENT CONDUCTUAL POSITIU (28/4/22)

La psicòloga de XiCaEs, Mª José Jorge, parla en Radio Vila-real sobre el suport conductual positiu. Escolta l'entrevista ací!

SEQÜELES NEURODEGENERATIVES DE LA COVID (6/4/22)

El neuropsicòleg clínic de Neurovila, Ibán Tripiana, ens informa de les seqüeles neurodegeneratives que aquesta causant la covid-19 en algunes persones.

ESTIMULACIÓ ELÈCTRICA (30/3/22)

 El neuropsicòleg de Neurovila, Ibán Tripiana, explica en Radio Vila-real l'estimulació elèctrica, un tractament que ofereixen en Neurovila.

  EL BRUXISME (23/3/22)

La Terapeuta ocupacional de XiCaEs i Neurovila, Estela García, parla sobre el bruxisme en Radio Vila-real, un trastorn en el qual es grinyolen, cruixen o estrenyen les dents. Pot ocórrer tant quan s'està despert (bruxisme diürn) com adormit (bruxisme nocturn).

EL FRE LINGUAL (16/3/22)

Claudia Sánchez, logopeda de XiCaEs i Neurovila, parla sobre el fre lingual en Protagonistes de Radio Vila-real. El fre lingual curt és una alteració congènita que es caracteritza perquè el plec que existeix longitudinalment en la zona inferior de la llengua i que uneix la base de la llengua és anormalment curt, donant lloc a diferents graus de dificultat en els moviments de la llengua.

ENTREVISTA A SONIA SÁNCHEZ, SECRETÀRIA DEL CONSELL RECTOR DE CAIXA RURAL VILA-REAL (11/3/22)

Amb motiu de la Setmana de la Dona, Radio Vila-real entrevista a Sonia Sánchez, secretària del Consell Rector de Caixa Rural Vila-real i procuradora de professió. L'entrevistada parla sobre el paper de la dona en Caixa Rural i la seua Fundació en l'actualitat i remarca la presència que tenen les dones en les dues entitats en aquestos moments. Escolta l'entrevista ací!

 

ENTREVISTA A MARIA JOSÉ JORGE, PSICÒLOGA DE XICAES (9/3/22)

L'autoconeixement i l'autocontrol emocional són fonamentals perquè les persones amb diversitat funcional es coneguen millor. Com es fa? Parla sobre això la psicòloga de XiCaEs, Mª José Jorge, en Radio Vila-real. Escolta l'entrevista ací!

ENTREVISTA A IBÁN TRIPIANA, NEUROPSICÒLEG DE NEUROVILA (2/3/22)

L'esclerosi múltiple és una malaltia del cervell i la medul·la espinal que pot provocar discapacitat. Com detectar-la i tractar-la? Ho explica el neuropsicòleg de Neurovila, Ibán Tripiana, en Radio Vila-real.

ENTREVISTA A ESTELA GARCÍA, FISIOTERAPEUTA I TERAPEUTA OCUPACIONAL DE XICAES I NEUROVILA (23/2/22)

La Terapeuta ocupacional de XiCaEs i Neurovila, Estela García, tracta el tema de la integració sensorial en el programa Protagonistes de Radio Vila-real. Estela explica quins beneficis aporta als xiquets en capacitats diverses.

ENTREVISTA A CLAUDIA SÁNCHEZ, LOGOPEDA DE XICAES I NEUROVILA (17/2/22)

El programa Protagonistes de Radio Vila-real entrevista a Claudia Sánchez sobre la disàrtria. Esta problemàtica es dona quan els músculs necessaris per a la producció de la parla estan afeblits o resulta difícil controlar-los. Escolta l'entrevista ací!

ENTREVISTA A MARIA JOSÉ JORGE, PSICÒLOGA DE XICAES (9/2/22)

El programa Protagonistes de Radio Vila-real entrevista a Maria José Jorge, psicòloga de XiCaEs, que ens parla d'autodeterminació de les persones amb diversitat funcional. Escolta l'entrevista ací!

ENTREVISTA A IBAN TRIPIANA, NEUROPSICÒLEG DE NEUROVILA (2/2/22)

El neuropsicòleg de Neurovila, Iban Tripiana, ens dona uns senzills consells per a prevenir la deterioració del nostre cervell i cuidar la nostra salut mental.


 

ENTREVISTA A IBAN TRIPIANA, NEUROPSICÒLEG DE NEUROVILA I JOSEP RAMOS, SECRETARI DE LA FUNDACIÓ (1/2/22)

El secretari de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Josep Ramos, i el neuropsicòleg clínic de Neurovila, Iban Tripiana, donen a conéixer el taller de gimnàstica cerebral Neurogym, una activitat inmersa en el programa Senior Actiu. Josep Ramos aprofita per a explicar algunes de les activitats dedicades a la gent gran.

 

 

ENTREVISTA A ESTELA GARCÍA, FISIOTERAPEUTA I TERAPEUTA OCUPACIONAL DE XICAES I NEUROVILA (27/1/22)

El programa Protagonistes de Radio Vila-real entrevista a Estela García què parla sobre les diferències entre artritis i artrosis, com tractar aquestes problemàtiques i a qui pot afectar. Escolta l'entrevista ací!

 

ENTREVISTA A CLAUDIA SÁNCHEZ, LOGOPEDA DE XICAES Y NEUROVILA (19/1/22)

El programa Protagonistes de Radio Vila-real entrevista a Claudia Sánchez sobre el càncer oral. Dona a conèixer els seus símptomes, ens explica com detectar-lo i la importància de la logopèdia en aquesta malaltia. Escolta l'entrevista ací!

 

ENTREVISTA A MARIA JOSÉ JORGE, PSICÒLOGA DE XICAES (15/12/21)

El programa Protagonistes de Radio Vila-real entrevista a Maria José Jorge, psicòloga de XiCaEs, que ens parla d'autodeterminació de les persones amb diversitat funcional. Escolta l'entrevista ací!

 

 

ENTREVISTA A PILAR RUBERT, COORDINADORA DE XICAES (3/12/21)

En el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat la coordinadora de XiCaEs, Pilar Rubert, parla en Radio Vila-real sobre aquest dia reivindicant els drets d'aquest col·lectiu i explicant el camino que aún queda por recorrer.

 

:ca] ENTREVISTA A IBAN TRIPIANA, NEUROPSICÒLEG DE NEUROVILA (2/12/21)

El neuropsicòleg de Neurovila, Iban Tripiana, ens dona uns senzills consells per a prevenir la deterioració del nostre cervell i cuidar la nostra salut mental.

 

ENTREVISTA A ESTELA GARCÍA, FISIOTERAPEUTA I TERAPEUTA OCUPACIONAL DE XICAES I NEUROVILA (24/11/21)

El programa Protagonistes de Radio Vila-real entrevista a Estela García que parla sobre els productes de baix cost que poden ajudar a fer la vida més fàcil a les persones amb material reutilitzable. 

ENTREVISTA A CLAUDIA SÁNCHEZ, LOGOPEDA DE XICAES Y NEUROVILA (17/11/21)

El programa Protagonistes de Radio Vila-real entrevista a Claudia Sánchez sobre la disfagia, la dificultat per a engolir, és a dir, que el teu cos necessita més temps i esforç per a moure els aliments o líquids de la boca a l'estómac. Escolta l'entrevista ací!

 

ENTREVISTA A MARIA JOSÉ JORGE, PSICÒLOGA DE XICAES (10/11/21)

El programa Protagonistes de Radio Vila-real entrevista a Maria José Jorge, psicòloga de XiCaEs, que ens parla d'autodeterminació de les persones amb diversitat funcional. Escolta l'entrevista ací!

ENTREVISTA A IBAN TRIPIANA, NEUROPSICÒLEG DE NEUROVILA (3/11/21)

El neuropsicòleg de Neurovila, Iban Tripiana, explica diferents aspectes de l'ictus, una malaltia cerebrovascular que es produeix quan hi ha un trencament o obstrucció en un vas sanguini reduint-se el flux de sang que arriba al cervell. Una entrevista que realitza Radio Vila-real amb motiu del Dia Mundial de l'Ictus.

ENTREVISTA A ESTELA GARCÍA, FISIOTERAPEUTA I TERAPEUTA OCUPACIONAL DE XICAES I NEUROVILA (28/10/21)

La Terapeuta ocupacional de XiCaEs i Neurovila, Estela García, explica en el programa Protagonistes de Radio Vila-real què consisteix la seua especialitat, quins aspectes es treballen i la importància de la teràpia ocupacional en xiquets amb capacitats diverses.

ENTREVISTA A CLAUDIA SÁNCHEZ, LOGOPEDA DE XICAES I NEUROVILA (20/10/21)

La logopèdia és la disciplina que engloba l'estudi, prevenció, detecció, avaluació, diagnòstic i tractament dels trastorns de la comunicació humana. Per què és tan important en els xiquets amb diversitat funcional? Ho explica la logopeda de XiCaEs i Neurovila, Claudia Sánchez, en Radio Vila-real.

ENTREVISTA A A MARIA JOSÉ JORGE, PSICÒLOGA DE XICAES (13/10/21)

El 10 d'octubre se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental. A Espanya, suposa una de les principals cites en les quals tot l'àmbit de la salut mental mostra a la societat la labor que realitzen, visibilitza la situació de les persones amb problemes de salut mental i les seues famílies i es reivindiquen públicament els drets d'aquest col·lectiu. Sobre això parla la psicòloga de XiCaEs, Maria José Jorge, en Radio Vila-real.