L’edifici Santa Ana (edifici que actualment  alberga a la Fundación Manantial) es troba situat en el carrer Ana Nebot (darrere de l’estació), en la partida “les solades”. És un bell palauet del segle XIX, construït fonamentalment de rajola, fusta, forjats de ferro i maçoneria. La seua teulada és en forma de piràmide, i entre els seus elements estructurals es poden destacar els murs rectilinis, les escales de rajola, les fortes bigues en el sostre, la torre elevada del centre i un clos metàl·lic.

A més  més, presenta elements decoratius com estucats geomètrics en la façana. L’edificació principal consta de 3 plantes sobre rasant, amb porxos en la part posterior, obertures simètriques, una terrassa en la planta superior envoltada de reixes i un soterrani de menys dimensions. En total ocupa una superfície construïda de 1.250 m2 i envoltada de 6.500 m2 de jardí i hort.

Aquesta antiga residència d’època contemporània es conserva en un estat excel·lent a causa de les seues freqüents restauracions, ja que el que era una casa d’oci s’ha fet servir durant molts anys com a residència de la tercera edat i està considerada patrimoni arquitectònic de Vila-real.

Es tracta d’un edifici històric, amb un excel·lent estat de conservació, molt agradable per la qualitat dels espais interiors i exteriors.

Fundación Manantial

Enric Portalés, president de Fundació Caixa Rural Vila-real, José Benlloch, Alcalde de Vila-real, i Francisco Sardina, president de Fundació Manantial, presentant el nou conveni de col·laboració en roda de premsa

Des de gener del 2017, la nostra fundació i Fundación Manantial hem establert un conveni de col·laboració en el qual s’han cedit les instal·lacions de l’edifici Santa Ana per tal que aquesta altra fundació puga desenvolupar la seua activitat social, benèfica i assistencial.

Aquesta acció social va dirigida a l’atenció de persones amb diversitat mental i la rehabilitació psicosocial i laboral d’aquestes. En concret, l’edifici Santa Ana està destinat a una residència comunitària oberta en la que els usuaris podran entrar i eixir amb l’objectiu de que les persones puguen aconseguir el nivell de rehabilitació que els permeta reincorporar-se a la societat. Aquesta atenció és gratuïta i està previst que les places siguen temporals per a que hi haja una rotació de residents i puguen resultar beneficiades el nombre més gran possible de persones.