QUÉ ÉS XICAES?

XiCaEs és un projecte assistencial-social de Fundació Caixa Rural Vila-real, que naix en 2019, dirigit al suport de xiquets i xiquetes amb capacitats especials. Pretén fer visibles les problemàtiques que afecten a aquest col·lectiu i sensibilitzar a la població sobre les seves necessitats. Fundació Caixa Rural Vila-real ha creat en el Centre Social un espai adaptat, que reuneix els serveis professionals necessaris per a donar atenció tant als xiquets/es com a les famílies, en un mateix lloc físic i que, al mateix temps, també serveix per a practicar diverses activitats lúdiques i de socialització.

QUI SOM?

Pilar Rubert- Coordinadora

Integradora Social

Dilatada experiència en projectes destinats a xiquets/es que presenten necessitats educatives especials.

Coordinadora de la major part dels Campus Natura que s'han realitzat fins a l'actualitat.

"Des del primer moment vaig creure en aquest projecte tan necessari i a la vegada innovador a Vila-real i  no vaig dubtar en formar part d'ell. L'essència de XiCaEs és la proximitat a les nostres famílies, és una màxima que impera en tot  l'equip".

 

Maria Goterris- Logopeda

Logopeda i psicòloga per la Universitat Catòlica de València San Vicente Mártir.

"Me fa molta il·lusió formar part de l'equip de XiCaEs i poder ajudar i donar suport als xiquets i les seues families des de l'àmbit profesional de la logopedia". 

Maria José Jorge- Psicòloga

Psicòloga.

Especialista Universitària en desenvolupament infantil i atenció precoç. Experiència dilatada en suport al desenvolupament de persones amb paràlisi cerebral i patologies afins.

"Des del projecte XiCaEs la meua il·lusió és formar part d'un equip professional compromés amb els suports que necessiten els xiquets amb diversitat funcional i les seues famílies. Per a mi és molt important el treball centrat en el xiquet, ajudant-lo a desenvolupar-se i a aconseguir els seus somnis com a persona".

Marina Castellet- Terapeuta Ocupacional

Terapeuta Ocupacional per la Universitat Catòlica San Vicente Mártir de València.

"Des de la teràpia ocupacional pretenem millorar l'autonomia dels xiquets en la seva vida diària i jo estic molt feliç de poder fer-ho juntament amb l'equip de Xicaes".

Sara Gil- Fisioterapeuta i Nutricionista i dietista

Fisioterapeuta per la Universitat de Lleida. Grau en Nutrició i dietètica.

"Em fa molta il·lusió formar part del projecte XiCaEs, on aportaré el meu coneixement en fisioteràpìa per a recolzar i afavorir el desenvolupament motor i cognitiu de tots els xiquets junt a la resta de l'equip".

SERVEIS I ACTIVITATS:

  • Logopedia
  • Psicologia
  • Fisioterapeuta 
  • Teràpia ocupacional
  • Piscina (acompanyament en piscina) 
  • Respir (dissabtes)

CONTACTE:

xicaes@fundaciocaixarural.org

Plaça de la Vila, 2 - 5ª planta, 12540, Vila-real (Castelló)

964 33 64 83 / 659 859 712