Joc de l’Oca Anticoronavirus

JOC DE L'OCA ANTICORONAVIRUS escrit per Claudia Sánchez, Alicia Fonfría i Estela Garcia

Hola a tots, esperem que tots vos trobeu estupendament. Des d'ací vos volem animar a continuar com fins ara. Per a fer-ho un poc més suportable i sobretot ajudar a passar una bona estona jugant i rient, vos proposem l'oca Anticoronavirus.
Com veureu més a baix, el nostre tauler de l'oca ha sigut modificat del tradicional i està ple d'activitats que tota la família pot realitzar, des dels més xicotets de la casa fins als papàs.
Només necessiteu un dau amb el qual tirar per a moure les fitxes i tantes fitxes com jugadors vagen a jugar. En cas de no tindre dau vos deixaré una plantilla més a baix per a poder fer-ho a casa: només necessitareu un retolador, un foli, unes tisores i una cola de barra. Les fitxes poden ser trossos de paper pintat i feu boletes en el qual cada color és un jugador.
Les activitats que vos proposem són diferents. Trobàreu activitats físiques que ajudaran a millorar la motricitat global (els moviments del cos), caselles per a enfortir la musculatura orofacial (de la boca), proves com bufar amb una palleta o unflar les galtes. També trobàreu caselles que ajudaran a exercitar la ment de majors i xicotets, a més de desenvolupar l'atenció. Per descomptat trobem les clàssiques caselles que donen nom al joc, les caselles “D'OCA EN OCA, I TIRE PERQUÈ EM TOCA”. També les caselles “DE PONT A PONT PERQUÈ EM PORTA EL CORRENT”.
Hem afegit també caselles de descans en les quals vos demanem que begueu aigua o vos llaveu les mans.

Com iniciar la partida:
Tots els jugadors tiraran una vegada el dau i qui tire el número més alt és el primer que jugarà. Els torns es realitzen en el sentit de les agulles del rellotge. Guanya qui abans arribe al final del recorregut de la nostra oca, però molta precaució perquè en la nostra oca també hi ha caselles que vos deixaran diversos torns sense jugar.

L'oca es tracta d'un joc de taula molt popular i pensem que aquesta modificació aporta molts beneficis, com són:
- La unitat familiar, ja que es tracta d'un joc per a tota la família que pot ser molt divertit
- La paciència, pel fet que cada jugador ha d'esperar que la persona que ha tirat el dau acabe l’activitat que li ha demanat la casella.
- A nivell físic, realitzem una mica d'exercici que als més xicotets els ajuda a desenvolupar el control del seu propi cos.
- L'atenció, ja que han d'estar concentrats.
- A nivell del llenguatge, diferents caselles treballen aspectes del llenguatge, a més de dir paraules que complixquen certs requisits.
- També és beneficiós a nivell psicològic, ja que es tracta d'un temps divertit en família que pot estar ple de moments divertits. Quin xiquet no vol veure al seu pare fer la croqueta?

Vos deixe la plantilla del dau per si la necessiteu. Només és dibuixar la plantilla amb un retolador en un foli, retallar-la i doblegar per les línies. Una vegada doblegades, pegar amb cola les pestanyes del dau i ja el tindreu construït.

I ara sí que sí, vos deixe la nostra Oca Anticoronavirus. Desitge que gaudiu molt amb aquesta activitat!