Entrenament a casa

ENTRENAMENT A CASA escrit per Estela García Martín, Terapeuta Ocupacional i Fisioterapeuta de XiCaEs

En aquests moments en què la situació ens obliga i hem de romandre a casa, amb la incertesa de quant durarà, una de les millors maneres per a sentir-nos bé és l'exercici físic.

Per això vaig a fer-vos una proposta per a fer exercici des de casa, inclús amb els vostres fills. Recordar que als xicotets de la casa els agrada moure's i sol ser habitual que l'educació física siga la seua assignatura preferida, així que si els avellix entrenar amb vosaltres pot arribar a ser molt divertit. Valorar sempre l'estat físic i arribar fins on pugueu.

Per a començar calfarem fent:

3 sèries de 20 segons de Jumping Jacks: ens col·loquem dempeus amb els peus junts i fem xicotets salts obrint les cames i pujant els braços pels nostres costats. Descansem 15 segons entre sèrie i sèrie.

3 sèries de 20 segons de genolls al pit: en el lloc fem com que correm pujant els genolls cap al pit. Descansem 15 segons entre sèrie i sèrie.

L'entrenament consisteix a fer Burpees i ‘sentadilles’ segons es marca en els minuts. Una vegada fets, la resta del temps s'utilitza per a descansar. Per cada minut que passa es pugen 2 Burpees i 2’sentadilles’. Anar fent minuts fins que no aconseguiu fer tots els Burpees i totes les’sentadilles’.

El Burpee: començar de cuclilles i fer una flexió, després de la flexió tornem a cuclilles i saltem a dalt amb una palmada.

Les ‘sentadilles’: ens col·loquem de peu amb els peus a l'altura dels muscles i flexionem els genolls sense sobrepassar amb els genolls les puntes dels peus. Baixem amb l'esquena recta.

REPTE JO EM QUEDE A CASA
1 minut 2 Burpees i 2 ‘Sentadilles’
2 minuts 4 Burpees i 4 ‘Sentadilles’
3 minuts 6 Burpees i 6 ‘Sentadilles’
4 minuts 8 Burpees i 8 ‘Sentadilles’
5 minuts 10 Burpees i 10 ‘Sentadilles’

Quan acabem l’entrenament, és important que estirem la musculatura.

Estela García Martín- Terapeuta Ocupacional i Fisioterapeuta

Graduada en Teràpia Ocupacional i Fisioteràpia per la Universitat Catòlica Sant Vicent Màrtir de València.

Trajectòria professional: terapeuta ocupacional en centres per a persones amb malalties mentals i en una escola infantil inclusiva. Fisioterapeuta en una clínica privada.

Actualment treballa en Xicaes realitzant intervencions de Teràpia Ocupacional i Fisioteràpia amb els xiquets i les seues famílies.