Productes de recolzament de baix cost: abotonador

PRODUCTES DE RECOLZAMENT DE BAIX COST: ABOTONADOR escrit per Estela García Martín, Terapeuta Ocupacional i Fisioterapeuta de XiCaEs

Hola a tots, desitjant que a poc a poc estigueu tornant a realitzar activitats.

Seguint amb la temàtica de productes de suport, en aquesta ocasió us porte un abotonador. Aquest producte està indicat i pot ser molt útil per a persones amb lesions en una mà, bé siga una cosa temporal per un colp, a persones amb Parkinson o a causa d'algun trastorn neurològic que afecte una mà. És un producte molt útil, ja que ajuda en la tasca de vestir-se. Ajuda a botonar tant camises com pantalons. És un producte fàcil de trobar i comprar, però ací us mostraré com podeu fer-ho a casa.

Què necessiteu:

-Tub de poliespan, un tros de suro de piscina que altres vegades hem utilitzat per a altres manualitats

-1 clip (de grandària gran millor)/ Penjador de filferro ( si uses el penjador necessitàreu unes alicates per a tallar el tros necessari)

-Cola o silicona

Com es realitza:

El primer pas és obrir el clip i donar-li forma de V i feu el mateix amb el filferro del penjador. Una vegada tallat el filferro donar-li forma de V. Després, els extrems oberts els has d'obrir una mica més (us mostre les imatges).

El següent pas serà introduir els extrems oberts en el tub de poliespan o en el suro de piscina. Tindre en compte que el tub o el suro seran el mànec i han de ser còmodes, així que fes-li-ho provar a la persona que ho vaja a utilitzar per a tallar-ho i adaptar-ho el millor possible.

A continuació, amb la cola o la silicona, segellar els forats que s'han fet en introduir el clip o el filferro.

Finalment, si voleu decorar-ho és el moment. I llest! Espere una vegada més que aquest producte de suport us servisca d'ajuda.


 

Estela García Martín- Terapeuta Ocupacional i Fisioterapeuta

Graduada en Teràpia Ocupacional i Fisioteràpia per la Universitat Catòlica Sant Vicent Màrtir de València.

Trajectòria professional: terapeuta ocupacional en centres per a persones amb malalties mentals i en una escola infantil inclusiva. Fisioterapeuta en una clínica privada.

Actualment treballa en Xicaes realitzant intervencions de Teràpia Ocupacional i Fisioteràpia amb els xiquets i les seues famílies.