Fundació Caixa Rural llança tres activitats per a millorar la qualitat de vida dels majors

La Fundació Caixa Rural Vila-real, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vila-real, presenta un projecte dirigit a persones majors, amb l’objectiu de millorar el seu estat físic i el seu benestar. El regidor d’Esports i Salut, Javier Serralvo, i el vicepresident de la Fundació, Manolo Martínez, han presentat  aquesta nova iniciativa per a fomentar l’envelliment actiu i la salut a través de l’esport.

La primera de les activitats que ha presentat Fundació Caixa Rural Vila-real, amb la col·laboració del Servei Municipal d’Esports, és Robust3, un programa d’exercici físic impartit per Belén Quel, una fisioterapeuta especialitzada, i dirigit a persones majors de 64 anys, que pretén previndre i combatre el declivi físic associat a l’envelliment. Aquesta activitat, que també compta amb el suport de la Universitat de València, es desenvoluparà a partir d’octubre en el centre social els dimarts i dijous, de 10.00 a 11.00 hores i d’11.30 a 12.30 hores, en dos grups. “Els seus beneficis són l’augment de la massa muscular i la força, l’increment de la velocitat de marxa i la disminució del cansament o fatiga. Ajuda a previndre les caigudes, la deterioració física i cognitiva i la dependència. A més, millora la mobilitat, la coordinació, l’equilibri i la qualitat de vida”, detalla el vicepresident de la Fundació.

D’altra banda, la Fundació també ha anunciat per al mes d’octubre el projecte Neurogym, un taller de gimnàstica cerebral preferentment per a persones majors de 60 anys que vulguen cuidar i millorar la seua salut cerebral. “Considerem molt important i necessària la prevenció i detecció precoç de processos neurodegeneratius. Per això, llancem aquest taller que treballarà l’estimulació cognitiva i la salut cerebral dels usuaris amb o sense deterioració cognitiva lleu”, apunta Martínez. El curs tindrà lloc els dilluns i dimecres, de 10.30 a 11.30 hores, en Neurovila, en la cinquena planta del centre social.

Finalment, des de l’entitat s’estan preparant unes rutes saludables amb circuits molt assequibles que a més, tindran un contingut cultural i divulgatiu i diverses excursions amb periodicitat mensual. “Amb aquesta iniciativa pretenem fomentar la salut i l’esport en la gent gran i al mateix temps, que sociabilitzen entre ells i coneguen millor l’entorn”, conclou el vicepresident de l’entitat.

Més informació i inscripcions en www.fundaciocaixarural.org o en el punt d’atenció del centre social de dilluns a divendres, en horari de 9.30 a 13.00 hores i de 16.30 a 20.00 hores.