Un recorregut per la història de l’agricultura

Més de 1.000 xiquets dels centres educatius de Vila-real faran un recorregut per la història de l’agricultura a través d’una exposició que han preparat des de la Cooperativa Catòlic Agrària amb motiu del seu centenari. Durant els pròxims mesos els més xicotets coneixeran les eines i maquinària agrícola que s’utilitzaven per a treballar el camp, aprendran a través d’un interessant vídeo com és el procés que segueix la taronja des de la plantació del taronger fins que arriba al consumidor. Tot això explicat d’una forma divertida i didàctica perquè els xiquets coneguen com és la història de la citricultura i l’agricultura en general, tan unida a les arrels de Vila-real i de la Cooperativa.

L’exposició “100 anys de Cooperativa i agricultura” es va inaugurar ahir a la vesprada amb presència de l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, la corporació municipal, a més del Consell Rector de la Cooperativa Catòlic Agrària i la Caixa Rural, junt centenars de veïns de Vila-real que no van voler perdre’s aquest acte. El president de la Cooperativa, Juan José Ortells, va obrir l’acte donant la benvinguda a tots els assistents i recordant la importància de recordar les seues arrels. “Encara que actualment hàgem diversificat cap a altres activitats, des de l’inici ens hem dedicat a l’agricultura i hem estat al costat dels agricultors”, apuntava Ortells.

A més de l’exposició, que estarà oberta al públic fins al 12 d’abril, també es va inaugurar la reforma de les instal·lacions i la nova botiga de la gasolinera, que va ser beneïda per Mossén Javier Aparici, vicari episcopal de la Diòcesi Segorbe- Castelló. “Fa 25 anys ja inaugurem la primera Tenda d’alimentació de productes cooperatius”, puntualitzava el president de la Cooperativa.