Sarsuela ‘Pan y toros’

Fundació Caixa Rural Vila-real pretén apropar la música lírica als ciutadans de Vila-real. Per això, ha organitzat una eixida al Palau de les Arts de València on les persones interessades podran gaudir de la sarsuela ‘Pan y toros’ de Francisco Asenjo Barbieri, l’11 de novembre, a les 19.30 hores.

‘Pan y toros’

Estrenada a finals de 1864, ‘Pan y toros’ és una sarsuela gran -en tres actes- que pinta a manera de tapís goyesc el Madrid de finals del segle XVIII, aprofitant una intriga entre conservadors i liberals en la qual es delata la presència decisiva de Manuel Godoy com a vertader regent dels designis de l’Espanya de Carles IV. En ‘Pan y toros’ el destí d’una nació també juga les seues atzaroses cartes en una partida on Barbieri tracta la intrusió estrangera en els designis d’Espanya amb el seu habitual mestratge i brillantor musical.

Amb motiu del bicentenari del naixement de Barbieri, el Teatre de la Zarzuela ha realitzat una nova producció de ‘Pan y toros’ amb direcció d’escena de Juan Echanove, que ha suposat el seu primer acostament al món de la lírica. Per a l’actor madrileny, respectuós amb el concepte dramatúrgic i la música de l’obra, aquesta història gira entorn del cap de Goya, entorn de nosaltres, a Espanya, una manera de ser que queda retratada en l’espai escènic d’una grada taurina giratòria, com entre els romans va ser el ‘Panem et circenses’ i ara mateix un ‘Pà i fútbol’ alineador.

Guillermo García Calvo, que va debutar en el fossat de les Arts amb ‘La tabernera del puerto’, de Sorozábal, dirigeix una vegada més a la OCV, al costat de la soprano Ruth Iniesta en el paper de donya Pepita i del baríton Borja Quiza, triomfador en altra sarsuela de Barbieri, El barberillo de Lavapiés, al costat de Carol García, de la valenciana Amparo Navarro, del veterà cantant i actor Enrique Viana i la col·laboració especial de l’actor i cantant Pedro Mari Sánchez.

Hora d’eixida: 17.30 hores 

Hora d’arribada: 00.00 hores

Lloc: Els Lluïsos

Preu: BUS+ENTRADA

Socis vinculats de Caixa Rural Vila-real: 60 euros

Preu general: 70 euros 

PLACES COBERTES. Inscriu-te ací en llista d’espera: