EL NOU NADAL escrit per Estela Ferrero Marco, Psicóloga de XiCaEs
Sens dubte, l'any 2020 passarà a la història per ser l'any en què, la pandèmia provocada pel virus SarsCov19, ens va fer deixar de costat moltes coses, confinar-nos a casa durant tres mesos sense eixir més que una hora al dia o només per a comprar i, també pel fet de no reconéixer a ningú pel carrer ja que hem de portar les màscares.
Per descomptat, durant el Nadal no anava a ser menys i, a pesar que durant aquest any ens hem quedat sense celebrar algunes de les festes que ens han acompanyat sempre i que marquen temporades assenyalades, tenint en compte les recomanacions que ens donen les autoritats, seguint les mesures d'higiene establides i, gaudint tan bé com siga possible el temps que ens deixen, podem celebrar un bon Nadal.
Cal tindre en compte que, els xiquets (o els no tan xiquets) continuem tenint aqueix esperit nadalenc que ens acompanya any rere any i si, en una situació normal els xiquets ens omplin les llars d'alegria i il·lusió, aquest any més que mai hem de contagiar-nos l'alegria i la il·lusió entre tots.
En moltes llars és tradició que s'ajunte tota la família sencera (oncles, cosins, nebots, etc.) ja que, el Nadal és una de les millors èpoques per a reunir-se amb aquells familiars als quals fa molt temps que no veiem, però hem de ser conscients que enguany la situació és molt delicada i, ens haurem de conformar amb les reunions xicotetes que poden fer-se més grans gràcies a les noves tecnologies i, perquè no, fer un “videobrindis”. Siguem prudents i pensem que, quan tot això passe, ens podrem tornar a reunir, besar i abraçar, sense l'excusa del Nadal. Així que, enguany, hem de celebrar el Nadal amb molta més il·lusió i alegria i brindar perquè l'any vinent, i el pròxim Nadal, puguem estar tots junts i recuperar els moments perduts.
Per això, gaudim molt més que en una situació normal de la vida en família, gaudim de tot el temps del món que puguem amb els nostres fills, ballem, cantem, divertim-nos, però fem les coses dins de les mesures establides.

Estela Ferrero Marco- Psicòloga i Pedagoga
Graduada en Psicologia i Pedagogia.
Trajectòria professional: des de fa 8 anys fa classes particulars a alumnes amb TDA-H, ajudant-los i proporcionant-los tècniques d'estudi.
Actualment treballa en XiCaEs realitzant intervencions de Psicologia amb els xiquets i les seues famílies.