Nit de Reis

NIT DE REIS escrit per Pilar Rubert Saura, coordinadora de XiCaEs

La fantasia és un element molt important en el desenvolupament dels xiquets. És protagonista de la futura personalitat d'aquest.

Somiar despert es continuarà donant en l'adolescència i també en l'edat adulta. Un xiquet amb fantasia serà de major un adult creatiu.

Si important és la fantasia no menys important és la il·lusió

Moltes de les nostres fantasies infantils formen part dels nostres records agradables, que es van pensar des de la il·lusió.

Recorde que de xiqueta esperava amb gran il·lusió la Nit de Reis, dormia fantasiant en què em trobaria al matí següent en despertar.

Hui dia diversos factors com per exemple les noves tecnologies, fan que els xiquets cada vegada s'adonen abans de la realitat que envolta a la Nit de Reis.

En el moment en què ens comencen a fer massa preguntes, convé dir la veritat. És molt important saber arribar fins quan creguem que la credibilitat i la confiança que el nostre fill pot tindre en nosaltres, pot córrer perill. Hem de fer-li veure, que si hem mantingut la “mentida” ha sigut per a conservar la seua il·lusió intacta.

Tampoc és necessari quan es descobreix disfressar-ho amb arguments insostenibles, és millor la franquesa. Tot allò que es fa amb amor cap als nostres fills i per conservar la seua il·lusió, s'ha d'explicar també des de l'amor.

Tots ens hem sentit decebuts quan el descobrim de xicotets, però tornem a confiar en la il·lusió d'aquesta nit per a transmetre-la de generació en generació.

Que en cap casa falte aquesta il·lusió!!

Tirori-tirori Senyor Rei estic ací, palla i garrofes tot per al seu rossí, casques i avellanes tot per a mi!!

 Pilar Rubert Saura- Coordinadora

Integradora Social

Dilatada experiència en projectes destinats a xiquets/es que presenten necessitats educatives especials.

Coordinadora de la major part dels Campus Natura que s'han realitzat fins a l'actualitat.