La Festa dels Xiquets s’adapta als xiquets amb diversitat funcional

El Campus Natura, organitzat per Fundació Caixa Rural Vila-real i l’Ajuntament de Vila-real, va posar ahir el punt i final a uns dies plens de diversió, aprenentatge i integració. Els xiquets i xiquetes que conformen aquest projecte van poder gaudir de la Festa dels Xiquets que organitza la Fundació cada any en la plaça Major i que va tenir un gran èxit de participació en totes les atraccions i activitats, així com en el concert del grup de rock per a xiquets. “Totes aquestes activitats es duen a terme gràcies a la Fundació, la qual, una part molt important dels seus recursos provenen de l’activitat bancària de Caixa Rural”, indica el director d’aquesta entitat, Manolo Cubertorer.

A més, la Festa dels Xiquets va comptar amb multitud d’atraccions adaptades i activitats organitzades per les diferents associacions de la localitat. “Creiem que la Festa del Cooperativisme de la Caixa Rural és una bona forma de clausurar aquests cinc dies de campus de Pasqua en els quals els xiquets amb capacitats diferents han après tant”, apunta el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, el qual ha estat present en la clausura del Campus juntament amb l’alcalde de Vila-real, José Benlloch.

El Campus Natura va dirigit principalment a menors amb necessitats educatives especials, i al mateix temps, pretén donar cabuda a altres menors que no presenten aquest tipus de necessitats, però que desitgen participar en les diferents activitats que es programen. “Creiem que oferir un projecte en el qual puguen conviure i el que és més important, gaudir de forma conjunta xiquets i xiquetes de diferents capacitats és un aprenentatge bidireccional que pot donar uns resultats positius i per tant, normalitzar situacions que només les famílies dels xiquets amb diversitat funcional poden arribar a conèixer i entendre”, explicava el president de la Fundació, Enric Portalés.

El Campus Natura s’integra en una nova línia d’actuació de Fundació Caixa Rural Vila-real amb la qual es pretén donar suport i inclusió als menors amb diversitat funcional a través de campus que es realitzaran en períodes vacacionals. La finalitat dels mateixos és oferir un respir a les famílies immerses en la situació ja descrita anteriorment, perquè els seus fills i filles tinguen l’oportunitat de gaudir al costat dels seus companys i companyes amb capacitats diferents d’unes activitats principalment lúdiques, que poden englobar: activitats esportives, plàstiques, musicals, habilitats de la vida diària i eixides.