20 alumnes inicien el Mòdul d’Especialització Professional Aula Mentor Vila-real en Disseny Gràfic i Inkjet

Un total de 20 alumnes ha començat aquesta vesprada el Mòdul d’Especialització Professional Aula Mentor Vila-real especialitzat en Disseny Gràfic i Inkjet, dependent del Ministeri d’Educació. Aquest mòdul, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vila-real i Fundació Caixa Rural Vila-real, ensenyarà als alumnes el maneig d’eines com ara Photoshop, Indesign i Illustrator i la seua aplicació a la decoració digital ceràmica mitjançant la tecnologia Inkjet. El curs tindrà lloc fins al 25 de març; els dimarts, dimecres i dijous de 16 a 20 hores, de manera presencial, complint amb tots els protocols de seguretat i higiene.

La regidora de Cultura i Universitat Popular, Rosario Royo, ha donat la benvinguda als alumnes agraint-los la seua valentia a continuar formant-se de manera presencial “en aquests moments tan complicats que estem vivint. La formació és molt important, perquè sense formació no hi ha futur”, matisava. L’edil ha estat acompanyada pel coordinador de Fundació Caixa Rural Vila-real, Miquel Ortells, el qual ha posat en valor aquest mòdul validat pel Ministeri d’Educació. “A causa de l’alta inserció laboral i demanda del curs de disseny, hem decidit realitzar dos cursos de disseny enguany”.

En la primera part del mòdul, que s’imparteix a l’Aula de Noves Tecnologies del Centre Social de la Fundació, es desenvoluparan els processos d’edició de fotografies digitals amb Photoshop, logotips i formes amb Illustrator, i autoedició i maquetació professional de fullets i revistes amb InDesignCS6. En finalitzar el curs, l’alumnat dominarà diferents tècniques de treball dirigides a l’edició bàsica i a l’obtenció de diferents efectes especials, fotocomposicions i altres tipus de gràfics aplicables a la comunicació impresa o en línia per a la promoció d’empreses, productes o esdeveniments.

D’altra banda, en el segon apartat del mòdul es treballarà l’aplicació del Photoshop en les màquines de decoració ceràmica de l’Escola Superior de Ceràmica de l’Alcora mitjançant la tecnologia Inkjet, una aplicació cada vegada més demandada en la indústria ceràmica actual i una bona oportunitat per a especialitzar-se en aquest camp.