Fundació Caixa Rural Vila-real gestiona per primera vegada el Campus Natura d’estiu

Fundació Caixa Rural Vila-real gestiona per primera vegada l’actual edició del Campus Natura estiuenc, una iniciativa municipal destinada a persones amb capacitats diverses que s’està duent a terme en el Termet i en el col·legi Panderola de la ciutat des de finals de juny i fins al 31 d’agost.

Després de la positiva experiència del Campus de Pasqua, la Fundació torna a treballar amb xiquets i xiquetes amb capacitats diferents, oferint en aquesta ocasió 150 places. La iniciativa combina oci i activitats coordinades pels professionals de l’entitat. Aquest projecte possibilita que els xiquets es divertisquen i aprenguen, al mateix temps que es facilita la conciliació de les seues famílies.

Entre altres activitats lúdiques i educatives, els xiquets aprenen a fer manualitats amb productes reciclables, per a conscienciar-se de la importància de cuidar el medi ambient. També es realitzen jocs a l’aire lliure i activitats en l’Aula Natura del paratge del Termet, que combinen amb excursions i eixides a diferents parcs infantils. Totes aquestes accions es reforcen amb professionals específics de suport, entre els quals destaca la labor dels fisioterapeutes amb els quals realitzen exercicis, tant dins com fora de la piscina.

Caixa Rural Vila-real és sensible a les necessitats d’aquest col·lectiu. El president de l’entitat, Enric Portalés, va explicar que en la reforma del Centre Social “es dedicarà una planta de les seues instal·lacions a menors i joves amb capacitats diferents, on s’inclouran accions d’orientació familiar i prestació de serveis de diversos professionals com a logopèdia, fisioteràpia, tallers de ‘coaching’, teràpia ocupacional i altres necessitats”.