Vila-real llança la targeta Fem poble per a incentivar el consum en comerç i serveis locals

L’Ajuntament de Vila-real i la Fundació Caixa Rural Vila-real han presentat hui la targeta Fem poble, un projecte que, sota el lema ‘Comprant al poble, fem poble’, uneix innovació, suport a l’economia i el comerç locals, i vertebració del municipi, amb la implicació de la societat en aquesta iniciativa. Així ho han explicat hui l’alcalde, José Benlloch, i el president de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Enric Portalés, durant la presentació de la targeta pre pagament, que va més enllà d’un producte financer o un sistema de bons tradicional, i que permetrà obtindre una bonificació del 20% fins a un màxim de 40 euros per comprar en els establiments o serveis adherits al projecte. L’Ajuntament de Vila-real aporta 100.000 euros, a través de les propostes consensuades en la taula del Pacte local pel renaixement per tots els grups polítics per a lluitar contra la crisi per la covid-19. Així mateix, la campanya compta amb el suport de la Unió de Comerç de Vila-real (Ucovi) i l’Associació d’Hostaleria i Oci de Vila-real (Ashiovi), els representants dels qual també han participat en el llançament de la targeta Fem poble.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha assegurat que la targeta Fem poble és fruit del treball conjunt amb la Fundació Caixa Rural Vila-real i el teixit econòmic local per a desenvolupar un producte que “vaja més enllà del tradicional bo, descompte o tiquet i que puga tindre possibilitats de desenvolupament futur”. En aquest sentit, Benlloch ha subratllat que aquesta targeta “no sols servirà per a pal·liar els efectes d’aquesta crisi per la covid-19 i fer possible el renaixement de la ciutat sinó que serà un instrument molt àgil per a continuar fent costat al comerç i l’economia local en el futur”. Sobre aquest tema, l’alcalde ha avançat que els 100.000 euros que l’Ajuntament destina a aquesta primera promoció, poden ser ampliables en la mesura de les possibilitats econòmiques del consistori. A més, l’alcalde ha subratllat que aquest projecte és la mostra que “junts som més forts” i que “Vila-real és una ciutat amb cor de poble, l’èxit de la qual resideix en la nostra capacitat d’unió”.

Per part seua, Enric Portalés ha detallat que la targeta Fem poble és més que un producte financer. “Naix com un eix vertebrador de la ciutat, per a posar en valor l’economia circular i de proximitat, i ajudar al teixit comercial local en un moment de dificultat com l’actual però amb una vocació de continuïtat”, ha assegurat. El president de la Fundació Caixa Rural Vila-real ha explicat les característiques d’aquesta targeta pre pagament, gratuïta tant per a l’usuari com per als establiments i professionals que s’adherisquen. El principal benefici de la targeta és que permetrà obtindre una bonificació comprant en els establiments i serveis de Vila-real adherits. La bonificació serà del 20% fins a un màxim de 40 euros, que després es podran gastar en els comerços de la ciutat. La targeta es pot sol·licitar fins al 17 de maig a través de la plataforma de venda en línia Vilatenda, així com en les oficines de Caixa Rural i de la fundació. Aquesta promoció estarà en vigor de l’1 de juny fins al 31 de juliol per a les primeres 2.500 targetes. Per a poder participar no cal tindre cap vinculació amb la Caixa Rural Vila-real.

Per a informar els establiments i professionals, la fundació durà a terme dues reunions informatives el pròxim 3 de maig en el centre social de l’entitat, una a les 15.30 hores dirigida als comerços i la segona a les 18.30 hores per a l’hostaleria.

Per part seua, tant la presidenta d’Ucovi, Carmen Gil, com el representant d’Ashiovi, Edu Ripollés, han mostrat el suport d’aquestes entitats al projecte i s’han compromés a donar-li difusió perquè siga un èxit i es convertisca en “una eina d’ús quotidià i supose un impuls a l’economia circular”, ha assegurat Ripollés. “Confiem que aquest projecte done llum a la difícil situació per la qual travessa el comerç i esperem que la ciutadania es consciencie que si volem fer poble, cal consumir en els nostres establiments”, ha afirmat Carmen Gil.