De l’abstracció a la representació (Fandos)

Inauguració:

2 de setembre a les 18 h

Visites:

Del 2 de setembre al 2 d’octubre de 2021

De dimecres a divendres de 18 a 20 h i dissabtes de 10 a 13 h

Lloc: Sales d’exposicions Fundació Caixa Rural Vila-real (plaça de la Vila, 2)

Entrada lliure

Sobre l’autor:

Fandos, nació en Burriana en 1928. Desde 1943 vivió (en familia) en Barcelona, donde estudió dibujo y pintura en la Escuela de Artes y Oficios y en la Escuela de Bellas artes de Sant Jordi de Barcelona, donde se licenció. En 1957 estudió grabado en el École des Beaux-Arts de París. Ha realitzat més de 50 exposicions a Espanya, Suïssa, Holanda, França i altres països d’Europa.

La pintura de Fandos, que tants vaivens va sofrir al llarg de la seua trajectòria artística, va evolucionar configurant un món figuratiu propi. L’abecedari figuratiu “trobat, és el que tracta ara en les seues obres. Segons el seu propi semblar el sistema plàstic amb el qual abordar-lo és el tractament del color mitjançant els acrílics d’assecat ràpid. La impaciència del pintor ha estat sempre la causa d’un mal pintor; no obstant això no va renunciar a les seues obres abstractes que tan bé identifiquen la seua personalitat artística.

Al llarg de la seua vida Fandos ha aprofundit en diversos estils i tècniques pictòriques, sempre sense deixar de dibuixar (base essencial en la seua obra). La destresa magistral a l’hora de dibuixar es deixa veure en les obres figuratives de la present mostra. De traç segur i decidit, net, on l’error no té cabuda. Precisament és aquest gran domini sobre el dibuix, el que permet a Fandos crear el seu propi univers gràfic oníric, on l’espectador és incapaç de fer la seua pròpia interpretació sucumbint a allò que l’artista vol transmetre. Les seues estudiades composicions doten a cada obra d’un “tot” conjunt on res sobra ni falta.

Comissari:

José Antonio Arias (keco)

Carlos Gómez Mechó

Sobre l’exposició:

En la present mostra podem gaudir dels dos vessants artístiques més treballades per l’artista, l’abstracció i la figuració. Ambdues conjuguen a la perfecció creant una simbiosi entre les formes i els colors, tots dos aplicats segons l’estricta teoria des d’una apropiació introspectiva de l’artista.