Exposició participativa de Marcelo Díaz

Marcelo Díaz García (Villasequilla, Toledo, 1950)

Viu a Vila-real des de 1.978. Des de molt jove treballava en fang i fusta, alhora que pintava. Estudiar a Toledo va ser decisiu per l'entorn artístic que implica aquesta ciutat.

Ha realitzat exposicions a Espanya, França, Itàlia, Croàcia, Sèrbia, Hongria, Polònia i els EUA.

Obra en Museu de BBAA de Castelló; Museu de la Solidaritat Salvador Allèn, a Xile; Museu d'Art Contemporani Vicent Aguilera i Cerni, de Vilafamés, Castelló;  Museu de la Ciutat de Vila-real; Museu Terra, Kikinda (Sèrbia).

Diversos llibres de poesia i narrativa de manera individual, entre ells, Viatge sense memòria, que va ser Premi Nacional de poesia Ciutat d'Alcalá l'any 2008. Així mateix està en diversos llibres col·lectius, catàlegs i diccionaris d'àmbit nacional i internacional. Es pot consultar amb més amplitud en el llibre A temps II, exposat per a consulta en l'exposició, al costat d'uns altres d'escultura i poesia, o en la pàgina web  www.marcelodiaz.es

L'artista vila-realenc Marcelo Díaz uneix dos arts com són l'escultura i la poesia per a presentar-nos el seu últim treballe 'PULSO ALMADO, VOZ LIGNARIA', que es va inaugurar el passat divendres, 25 de setembre i que es podrà veure fins el dissabte 24 d'octubre (amb cita prèvia). En aquesta exposició, les escultures estan creades amb més de 70 classes de fustes treballades acuradament per a extraure els riquíssims matisos de color, nusos, vetes, direcció, formes, etc. Totes elles es descriuen amb una poesia o algun fragment poètic que ajuda a l'espectador a conéixer el significat de cada escultura i el que representa i li fa sentir a l'artista. 

Alhora que les fustes, com a material principal, hi ha escultures realitzades en altres materials com pot ser el formigó, però en colors. Alguna cosa que realment comporta seriosos problemes per al seu pastat i la pigmentació,ja que l'artista no ho treballa en ciment gris o blanc i després ho pinta, sinó que tot el material és tenyit en el pastat, de manera que, quan ja es feta en el motle, la massa ja té el color determinat. Altres materials que utilitza són: pedra, ferro, coure, metall, bronze, alúmina, gres, ceràmica, gres refractari, vidre, acetat, cartó, os i material de trobada i reciclatge variat…

Una altra de les característiques que defineixen aquesta obra són els títols de les escultures, que contenen un profund sentiment i concepte poètics. En cada obra, l'artista proposa accions concurrents i/o reforzants que tenen relació amb el títol de l'escultura i la poesia. Els espectadors han de deixar-se portar i seguir l'itinerari marcat per l'escultor i poeta Marcelo Díaz per a descobrir quin significat té l'obra per a ells.

Aquelles persones interessades en visitar l'exposició deuran inscriure's en aquest formulari seleccionant el dia que desitgen realizar-la per a poder controlar l'aforament i vetllar per la seguretat dels visitants. 

Ha finalitzat l'exposició