Juguem al Memory de les emocions!

ANEM A JUGAR AL MEMORY escrit per Alicia Fonfría Moreno, psicòloga de XiCaEs

Segur que tots sabem el que és el joc del Memory. Aquest joc consisteix a trobar les parelles d'elements que siguen exactament iguals. En l'activitat que us proposem hui és un Memory especial, on les protagonistes són les EMOCIONS! Durant la realització del joc podem parlar amb els xiquets i xiquetes sobre quina emoció creuen que es tracta en cada parella que realitzen, quan han pogut sentir aqueixa emoció, etc.

A continuació us presentem aquesta làmina amb les emocions que treballarem. Aquesta làmina la imprimirem dues vegades, retallarem cada casella i ja podem començar a jugar!

En el cas que no tingueu impressora, vos propose que dibuixeu cadascuna de les emocions (dues vegades), les retalleu en forma rectangular intentant que tinguen la mateixa grandària i ja el tenim llest! Amb aquesta forma també treballem la creativitat, donant la possibilitat als més xiquets que utilitzen el dibuix per a expressar les seues emocions.

És una excel·lent activitat per a treballar, no sols la memòria, si no també les emocions dels més xicotets. Ens permet explorar el seu món intern afectiu i els donem un espai perquè expressen les seues emocions, inquietuds i sentiments.

Alicia Fonfría Moreno- Psicòloga

Llicenciada en Psicologia en el 2008. Màster en Psicologia General Sanitària i Psicopatologia, Salut i Neuropsicologia.

Trajectòria professional: Investigadora de l'UJI durant quatre anys treballant amb pacients amb dany cerebral adquirit i malalties neurodegeneratives.

En l'actualitat treballa amb pacients amb esclerosi múltiple, persones amb discapacitat intel·lectual i xiquets amb trastorns del neurodesenvolupament en el projecte Xicaes.