Donació de sang en la Fundació Caixa rural

La Sala de Conferències de la Fundació Caixa Rural Vila-real serà l’escenari el dissabte 13 d’abril d’una jornada de donació de sang que organitzen el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana i COPE Castelló amb la col·laboració de la Fundació Caixa Rural Vila-real. Aquesta acció solidària es realitzarà des de les 09.30 hores del matí fins a les 13.30 hores de la vesprada a la Sala de Conferències de la Fundació. L’objectiu de la mateixa és conscienciar a la ciutadania sobre la donació periòdica de sang i aconseguir mantindre i incrementar les reserves de sang per a aquestes dates. Entre els donants se sortejarà una estada d’un cap de setmana per a dues persones en el Gran Hotel Peníscola.

Poden donar sang les persones adultes entre 18 i 65 anys, que pesen com a mínim 50 quilos. Durant l’any 2018, la província de Castelló va registrar prop de 17.000 donacions de sang i va comptar amb més de 12.000 donants. El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana organitzarà tot l’operatiu necessari per a la donació de sang amb el seu propi personal i COPE Castelló divulgarà aquest esdeveniment solidari amb una programació especial. Així, es recordarà, amb diverses entrevistes, la celebració d’aquesta jornada de donació de sang en el programa magazineprovincial que dirigeix i presenta Raúl Puchol.

En els dies previs a la donació també s’informarà d’aquesta donació en diferents programes regionals de COPE Comunitat Valenciana i durant el dia de la donació de sang es realitzaran diferents reportatges amb organitzadors i donants. Habitualment es pot donar sang en el Centre de Transfusió de Castelló, situat al costat de l’Hospital General, a l’Hospital Provincial i en diferents accions concretes en tota la província amb la presència puntual de les unitats mòbils.