Concurs de betlems 2019

La 42 edició del Concurs de Betlems que organitza la Congregació dels Lluïsos amb el patrocini de Fundació Caixa Rural Vila-real, un dels més importants de la província de Castelló, arriba un any més a Vila-real per a premiar els millors betlems de la ciutat. Tots aquells veïns que desitgen presentar els seus treballs ja es poden inscriure, fins el dia 6 de desembre, emplenant un full d’inscripció i dipositant-lo en la bústia de Els Lluïsos (Avinguda la Murà, 12), així com de manera telemàtica a través del següent enllaç:

INSCRIPCIÓ

Quant a les bases, el concurs consta de tres categories: Infantil, que engloba a xiquets i joves fins a 16 anys; Adulta, dirigida a majors de 16 anys i finalment, la categoria Col·lectius com poden ser centres educatius, penyes, establiments, institucions o associacions. Una vegada presentats a concurs els betlems, el jurat serà l’encarregat de visitar-los i valorar diferents aspectes com la col·locació de les figures, qualitat i estat de conservació d’aquestes, que estaran d’acord amb la fidelitat als paisatges bíblics i històrics, podent incloure materials i elements naturals, rius amb aigua en moviment, figures articulades, escenes a l’exterior o interior d’edificacions o coves, així com efectes especials. Així mateix, es valorarà positivament la creació artística (originalitat, enginy i riquesa artística), els materials utilitzats, l’ús d’elements reciclats, l’esforç i la laboriositat en l’execució de les obres.

Finalment, el dia 22 de desembre es realitzarà el lliurament de premis a les tres categories durant el descans del concert de Nadal de Caixa Rural, al Centre Social de la Fundació. Els guardons consisteixen en un diploma d’honor i 100 euros per a la categoria absoluta, diploma d’honor per als tres classificats infantils, a més de sorpreses, i per als col·lectius, diplomes d’honor i premis en metàl·lic. Cal ressenyar que qualsevol dels participants que es presenten al concurs de betlems passarà a formar part d’una llista pública amb el nom i direcció corresponents, així com també, un horari de visita perquè tots els vila-realencs puguen conèixer i gaudir del seu betlem en les dates nadalenques.

Consulta les bases ací

Més informació en  http://lluisosvila-real.org/