Cáritas presenta la casa d’acolliment Sant Pasqual ‘El Pati’

La sala d’actes de la Fundació Caixa Rural Vila-real va acollir ahir a la vesprada la presentació del Complex Sants Evangelistes que impulsa el bisbat i que inclou la Casa d’Acolliment Sant Pasqual “El Pati” de Càritas Diocesana. Aquesta obra, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vila-real, està previst que s’inaugure a principis del pròxim any.

En aquesta presentació, el bisbe de la diòcesi Sogorb- Castelló, Casimiro López, ha destacat i apel·lat a la generositat de la comunitat diocesana, subratllant la tasca de vivència de la caritat a l’Església i expressant el seu desig que el Complex Sants Evangelistes puga obrir les seues portes durant l’any Jubilar Diocesà.

En aquest acte també han intervingut el delegat episcopal en Càritas Diocesana, Sergio Mendoza, qui ha explicat detalls sobre els edificis i serveis que es prestaran en el Complex Sants Evangelistes. Mentrestant, el director de Càritas Diocesana, Juan Manuel Aragonés, ha comentat aspectes concrets de la Casa d’Acolliment Sant Pasqual “El Pati” i ha sol·licitat la col·laboració d’institucions, empreses i particulars en el manteniment i continuïtat d’aquest centre assistencial.

També en aquesta presentació, Domingo, Víctor i Adrián, que van ser residents, en el seu moment, en “El Pati” han explicat les seues vivències i experiències juntament amb la Coordinadora d’Inclusió de Càritas Diocesana, Minerva Saura, qui ha repassat les diferents etapes d’aquesta casa d’acolliment que entrava en funcionament en 1992.

En aquest any Jubilar Diocesà de celebració del 775 aniversari de la Diòcesi de Sogorb-Castelló, en el qual, també, es commemora el 65 aniversari de Càritas Diocesana de Sogorb-Castelló, a aquest acte han assistit representants d’institucions, empreses, associacions, entitats, grups polítics i diferents col·lectius, tant de Vila-real, com de la resta de la província.

Complex Santos Evangelistas

Aquest complex està construït en el solar de l’antiga parròquia dels Santos Evangelistas de Vila-real, al carrer Sant Marc, número 2, i té per finalitat acollir la celebració de la paraula, l’evangelització i la caritat.

Aquests tres elements estaran reflectits en els tres edificis que formen part del complex. En el complex trobarem la capella, on hi haurà un lloc d’oració i celebració de la Fe, a la seua mà dreta trobarem l’edifici parroquial on es compartirà la Bona Notícia i a mà esquerra l’edifici on es viurà l’amor preferencial de Jesús pels més pobres, a través de la Casa d’Acolliment Sant Pasqual “El Pati”.

El complex comptarà amb dependències per a la parròquia dels Sants Evangelistes, entre elles una capella amb capacitat per a un centenar de persones i salons parroquials. El bloc dedicat a la casa d’acolliment consta de cinc plantes, on es podrà disposar de locals de formació, espais comuns i 18 habitacions dobles, 3 d’elles adaptades per a residents amb mobilitat reduïda, que podran acollir fins a 36 persones sense llar.