Caixa Rural Vila-real presenta el seu calendari solidari dedicat als 750 anys de la fundació de la ciutat

Els beneficis es destinaran al projecte ‘Vilaciència’ del col·legi Santa María

La presidenta de Caixa Rural Vila-real i de la seua Fundació, Sonia Sánchez, ha presentat al costat de l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, el Calendari Solidari 2024 dedicat al 750 aniversari de la fundació de Vila-real. L’almanac destinarà enguany els seus beneficis al projecte ‘Vilaciència’ liderat per la Cooperativa Bisbe Climent, conformada per 21 professors del centre educatiu Santa María de Vila-real.

Sonia Sánchez ha explicat que “com a novetat, enguany els beneficis d’aquest calendari es destinaran al guanyador del “I Premi Generant Valors, una iniciativa que pretén incentivar projectes impulsats per entitats de Vila-real que estiguen en sintonia amb els valors de la Fundació Caixa Rural Vila-real i ajuden a millorar la vida de les persones”. La presidenta ha aprofitat l’ocasió per a animar a les entitats socials de la localitat a què s’acosten als patrons de la Fundació i els presenten els seus projectes per a optar a ser els beneficiaris del calendari solidari de 2025.

Cada any el calendari se centra en una temàtica diferent relacionada amb Vila-real. En aquesta ocasió, amb motiu del 750 aniversari de la fundació de la ciutat, l’almanac recull les efemèrides més rellevants d’aquest període acompanyant-les d’il·lustracions realitzades per SHYCHEEKS Illustration. Per a l’elaboració del calendari, la Fundació ha comptat amb la col·laboració del doctor en Història Jacinto Heredia, qui ha recopilat efemèrides realitzant investigacions en hemeroteques i arxius municipals. “El calendari recull 108 efemèrides molt característiques de Vila-real amb les quals potenciem els fets realment importants per a conformar la nostra idiosincràsia”, apunta Heredia.

Per part seua, l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha explicat que l’element més important és no perdre les nostres arrels, la nostra identitat. “Hui comencem la celebració dels 750 anys d’història amb aquest calendari, en el qual recordem que abans que nosaltres hi ha hagut molts personatges, moltes fites històriques que han sigut fonamentals per a la història de la nostra ciutat amb cor de poble. El que som hui no es pot entendre si no tirem la vista enrere”, recalcava el primer edil. Al mateix temps, José Benlloch ha recordat que “Caixa Rural Vila-real, la Cooperativa i l’Ajuntament van sempre de la mà per a competir en un món cada vegada més difícil i en el qual no podem oblidar d’on venim per a poder avançar”.

A la presentació del calendari també ha assistit el director de projectes del col·legi Santa María de Vila-real, Cisco Marcos, qui ha agraït a la Fundació Caixa Rural Vila-real la seua iniciativa solidària i ha donat a conéixer més detalls sobre el projecte ‘Vilaciència’. “La finalitat del concurs és promoure la investigació en la ciència entre els més joves. Enguany volem llançar-ho a nivell autonòmic perquè volem augmentar la seua projecció any rere any. Per a això, els premis no són econòmics, sinó participar en fires nacionals i internacionals per a donar a conéixer els projectes presentats pels alumnes”, ha afirmat.

Finalment, el president de la Cooperativa Catòlic Agrària, Juan José Ortells, ha explicat que els calendaris es poden adquirir en les oficines de Caixa Rural Vila-real amb un donatiu de 3 euros i ha recordat que a partir del dimarts els pensionistes de l’entitat poden recollir el seu lot nadalenc en la plaça de la Vila, en horari de 10 a 19 hores. Ortells també ha donat a conéixer la programació nadalenca que durà a terme la Fundació Caixa Rural Vila-real durant les pròximes festes. El dissabte 16 de desembre tindrà lloc el concert especial de Nadal a càrrec de la Unió Musical La Lira, i el diumenge 17, a les 12 hores, se celebrarà la tradicional Missa de Nadal en la capella del Crist de l’Hospital.