Caixa Rural Vila-real presenta el seu Calendari Solidari a benefici d’AFA Castelló

Más de 80 fotografies plasmaran efemèrides, espais i llocs representatius de la ciutat

El president de Caixa Rural Vila-real i de la seua Fundació, Enric Portalés, ha presentat al costat de l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, el Calendari Solidari 2022 que enguany destina els seus beneficis a l’associació AFA Castelló i la Fundació Salomé Moliner.

Enric Portalés ha assenyalat que és important realitzar actes com aquest per a donar visibilitat a una malaltia que cada vegada afecta a més persones del nostre entorn. “És més que un calendari, és una tradició per als ciutadans de Vila-real. Cada any el centrem en una temàtica diferent. En aquesta ocasió podrem veure fotografies professionals de llocs i espais representatius de Vila-real, així com també efemèrides importants per a la ciutat”.

Per a l’elaboració del calendari, la Fundació ha comptat amb la col·laboració de Toni Tirado, que ha recopilat fotografies de membres de l’Agrupació Fotogràfica Sarthou Carreres. També ha comptat amb imatges d’arxiu de l’Ajuntament de Vila-real i de la Fundació Caixa Rural. “La selecció de les fotos ha sigut complicada perquè havien de conservar les imatges conceptuals i al mateix temps, contextualitzar-se a Vila-real. Volíem que la part visual i estètica no fóra la de la típica fotografia i estem molt satisfets del resultat”, ha assegurat Tirado.

L’alcalde de la ciutat, per la seua part, ha explicat que aquest calendari és una obra d’art d’investigació i coneixement que, a més, identifica als ciutadans de Vila-real. “Caixa Rural Vila-real i la Cooperativa han fet molt per la nostra població durant els més de 100 anys d’existència i segueixen alineats als objectius i necessitats de la nostra ciutat. Per això és tan important continuar col·laborant i treballant conjuntament”. Així mateix, el primer edil ha destacat la gran faena que realitza AFA Castelló a Vila-real a través del seu centre de dia. “Som conscients de la problemàtica existent en el centre de dia per falta de places i estem lluitant per crear un conveni, juntament amb la Generalitat Valenciana, per a fer front a les obres de la residència, tan necessària en aquests moments”, ha afirmat José Benlloch.

Un any més l’almanac té un component solidari, que en aquesta ocasió beneficiarà a AFA Castelló i a la Fundació Salomé Moliner. Silvia Ramos, gerent de l’associació, destacava la importància de realitzar accions com aquesta. “Els donatius que obtinguem dels calendaris els destinarem a ajudar les famílies dels usuaris i a donar visibilitat a aquesta malaltia. També ens ajudarà a continuar amb el projecte de la residència que s’està construint a Vila-real. Un servei molt necessari, tenint en compte que el centre de dia està complet i en llista d’espera tenim més de 20 usuaris”, ha declarat Ramos.

A més del Calendari Solidari, el president de la Cooperativa Católico Agrària, Juan José Ortells, ha explicat la programació nadalenca que durà a terme la Fundació Caixa Rural durant les pròximes festes. El diumenge 19 de desembre tindrà lloc la tradicional Missa de Nadal en la parròquia Santa Isabel, seguida del concert especial de Nadal a càrrec de La Unió Musical La Lira. També es durà a terme en la sala d’actes de la Fundació el concert de Cadena 100 del cantautor Dani Fernández, el dia 9 de desembre. El dia 4 de gener hi haurà un contacontes en el Casino, una ‘xocolatà’ i un taller de xapes per als més xicotets.