El Calendari Solidari de Caixa Rural Vila-real se centra en la gastronomia popular

El vicepresident de Caixa Rural Vila-real i de la seua Fundació, Manuel Martínez, ha presentat al costat de l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, el Calendari Solidari 2021 en el qual els veïns de la població han participat activament per primera vegada. Els beneficis de la venda del calendari es donaran enguany a l’associació Sant Vicent de Paül.

Segons Manuel Martínez enguany el calendari pretén “donar a conèixer, de mà de  els propis ciutadans, les receptes més populars del municipi. D’aquesta manera el calendari té un alt component emotiu en incloure plats tradicionals que han passat de les nostres mares a fills. En l’almanac, per tant,  han col·laborat molts veïns de la ciutat que han enviat les seues pròpies receptes a través de la pàgina web de Fundació Caixa Rural”.

Aquest calendari gastronòmic recopila més de 80 plats populars de Vila-real, tant dolços com salats, distribuïts en relació a la temporalitat dels seus productes o a la tradició dels plats. “Entre totes les receptes rebudes hem seleccionat les que s’ajustaven més als criteris marcats i les hem incorporades en el calendari juntament amb la signatura de l’autor o autora”, ha explicat el vicepresident de l’entitat.  

El contingut del calendari també pretén posar en valor la restauració local, molt afectada per la crisi que estem vivint. Per això dotze establiments hostalers de la localitat han compartit una de les seues receptes en aquest calendari, les quals comptaran amb un vídeo explicatiu que es podrà consultar escanejant el codi QR que es troba en la portada de cada mes. Així, Bar Cooperativa, Forn de Masianet, Divina de la Muerte, Pastisseria Raval, Forn El Boixo, El Miso, Bodegón de Carlos, Al D’Emilio, Hostal Sant Joan, El Casino, El Vasco i Cal Dimoni seran els protagonistes de les portades dels 12 mesos de l’almanac. “Estem molt contents amb l’acolliment de la iniciativa, ja que s’han prestat des del primer moment i han compartit amb nosaltres i tots els ciutadans els plats que ells cuinen en els seus restaurants i pastisseries”, ha agraït Martínez.

L’alcalde de la ciutat s’ha referit a la importància de recuperar receptes tradicionals de Vila-real i de descobrir plats nous que arriben a convertir-se en populars. També ha recalcat l’important paper que tenen Caixa Rural Vila-real i la Cooperativa en la societat vila-realenca, ja que “ens ajuden a complementar la xarxa de col·laboració amb les entitats locals”. El primer edil ha afegit que “en aquests moments sabem que hi ha moltes persones passant-ho malament, que necessiten la nostra ajuda, i farem un esforç”.    

Un any més l’almanac tindrà un component solidari, que en aquesta ocasió tindrà com a beneficiària a la Conferència local de Sant Vicent de Paül, entitat dedicada a ajudar a les famílies més desfavorides. La seua presidenta Montiel ha agraït al consistori i a l’entitat financera el seu compromís amb Vila-real i la seua gent i ha explicat que “s’han duplicat les demandes dels ciutadans. Per tant és essencial la vostra aportació”.

Finalment, el vicepresident ha donat a conèixer la programació nadalenca, que enguany serà més limitada a causa de la situació sanitària actual. Així i tot, seguint les restriccions que marca la llei i el protocol de seguretat i higiene, Caixa Rural Vila-real té previst celebrar l’Eucaristia i el concert de Nadal. Quant a la missa, se celebrarà en la parròquia Santa Isabel d’Aragó, a les 9.00 hores. Seguidament, a les 11.00 hores, tindrà lloc un concert de la Unió Musical La Lira en la plaça Major, així com el lliurament dels premis del concurs de Betlems que organitza la Fundació juntament amb la Congregació Els Lluïsos. Així mateix, durant les dates nadalenques, en el quart pis del Centre Social es podrà visitar un original Belén de Fundació Caixa Rural, de dilluns a divendres de 10 a 13.00 hores i de 17 a 20.00 hores.