Caixa Rural Vila-real rememora la seua història amb una exposició retrospectiva

Caixa Rural Vila-real culminarà el programa de celebració del seu centenari amb un acte en el qual els assistents podran rememorar la història de l’entitat a través d’imatges i testimoniatges de persones rellevants per a la institució. Seguidament, el doctor Jacinto Heredia impartirà una conferència sobre ‘El retrat de Sant Pasqual’, de Vicente Carduccio. Tots dos actes, que se celebraran el divendres 25 d’octubre a les 18.30 hores en el Centre Social de l’entitat, serviran de presentació de l’exposició retrospectiva ‘100 anys en la memòria’.

‘El retrato de San Pascual’, obra del pintor florentí Vicente Carducchio, és una de les obres de major valor de la col·lecció pictòrica de l’entitat. El quadre està cedit indefinidament en el Museu del Pouet del Sant de la basílica de Sant Pasqual.

Després de la xerrada del doctor Heredia s’inaugurarà l’exposició ‘100 anys en la memòria’, que recorrerà la història de l’entitat des dels seus inicis fins a l’actualitat. En aquesta mostra el públic assistent podrà conèixer l’evolució del sector financer en l’últim segle, sobre la base d’instruments com a màquines d’escriure, targetes i llibretes antigues, bitllets i altres estris relacionats amb Caixa Rural Vila-real i amb la seua obra social.

La mostra també inclou part de la col·lecció artística de l’entitat, des de pintura i escultura contemporània a obres d’art clàssiques, com el ja esmentat ‘Retrato de San Pascual’ de Carduccio, restaurat pel pintor vila-realenc Juan Claros. L’exposició també inclou obres de Gimeno Barón, Llorens Poy o l’escultor José Ortells, entre altres artistes.

‘100 anys en la memòria’ obrirà les seues portes del 28 d’octubre al 15 de novembre. Durant aquests dies estarà oberta al públic en general amb una programació de visites guiades. També està previst que els joves dels instituts de Vila-real puguen visitar-la i interactuar amb l’exposició per a conèixer amb més detall tot el relacionat amb Caixa Rural Vila-real, un dels motors econòmics i socials de la ciutat en l’últim segle.