Caixa Rural Vila-real inicia en gener els actes del seu centenari

L’acte solemne de celebració serà el 30 de gener en el saló d’actes del Centre Social

Caixa Rural Vila-real inicia aquest mes de gener els actes de celebració amb motiu del centenari de l’origen de la seua activitat, que es remunta a 1919. L’acte solemne tindrà lloc el 30 de gener, data en la qual fa cent anys es va crear el Sindicat Agrícola Catòlic, que en 1944 va passar a denominar-se Cooperativa Catòlica Agrària. “La seua secció de crèdit, hui Caixa Rural, ha sigut en aquest segle un instrument decisiu en el progrés i desenvolupament de l’economia, la societat i la cultura locals”, afirma sobre aquest tema el president de l’entitat, Enric Portalés.

En el citat acte commemoratiu es vol celebrar l’efemèride retent homenatge a les persones que han sigut una part important de l’entitat en aquests cent anys. A més, el saló d’actes del renovat Centre Social de la Fundació Caixa Rural serà l’escenari triat per a l’estrena de l’Himne del Centenari, en el qual la música està composta pel músic Rafael Beltrán i la lletra ha sigut creada per l’historiador Jacinto Heredia. La celebració, en la qual participaran entitats, associacions i persones vinculades a Caixa Rural Vila-real i a la Cooperativa, continuarà amb la inauguració i visita a la reforma integral del Centre Social per part de les autoritats i representants de les entitats que compleixen el seu centenari. Una xocolatada popular en la plaça de  la Vila i un espectacle piromusical a càrrec de la Pirotècnia Reyes Martí posaran el punt final a la jornada.

Així mateix, el dia 3 de febrer el bisbe de la diòcesi Sogorb – Castelló, Casimiro López, oficiarà una eucaristia a l’església Arxiprestal acompanyat pel Cor Ciutat de Vila-real, que interpretarà la ‘Missa del Llaurador’. Seguidament, amb motiu del seu centenari, la Fundació Caixa Rural Vila-real cedirà a la ciutat l’‘Escultura del Llaurador’, una rèplica en bronze de l’obra feta per l’artista Llorens Poy. Aquesta obra va ser un encàrrec que l’entitat va fer a aquest artista local per a simbolitzar els seus orígens. A partir de febrer tots els vila-realencs podran contemplar aquesta obra en la plaça Major. Finalment, la jornada festiva conclourà amb un concert de la Unió Musical La Lira en el saló d’actes i una paella monumental en la plaça de la Vila per a tots els assistents. Caixa Rural Vila-real programarà durant 2019 diverses exposicions, conferències, esdeveniments esportius, activitats infantils i actes culturals i socials per a commemorar els seus cent anys d’existència.