Caixa Rural Vila-real culmina el seu centenari amb un recorregut per la seua història

 

Caixa Rural Vila-real ha finalitzat la celebració dels actes del seu centenari amb un esdeveniment en el qual els assistents han rememorat la història de l’entitat a través d’imatges i testimoniatges de persones rellevants per a la institució. Entre elles cal destacar la néta de la primera dona que va treballar en l’entitat, Sonia Giner; el primer secretari de la Fundació Caixa Rural, Pedro Bonet; un antic empleat, Vicent Mata; i l’actual president, Enric Portalés. L’acte també ha comptat amb la presència de l’alcalde de la ciutat, José Benlloch.

En el transcurs de l’acte el doctor Jacinto Heredia ha donat a conéixer interessants detalls sobre ‘El retrat de Sant Pasqual’, de Vicente Carduccio, una de les obres més rellevants de la col·lecció pictòrica de l’entitat. El quadre està cedit indefinidament al Museu del Pouet del Sant de la basílica de Sant Pasqual.

A continuació s’ha procedit a la inauguració de l’exposició retrospectiva ‘100 anys en la memòria’, que recorre la història de la institució des dels seus inicis fins a l’actualitat. En aquesta mostra el públic assistent podrà conéixer l’evolució del sector financer en l’últim segle, sobre la base d’instruments com màquines d’escriure, targetes i llibretes antigues, bitllets i altres objectes relacionats amb Caixa Rural Vila-real i amb la seua obra social.

La mostra també inclou part de la col·lecció artística de l’entitat, des de pintura i escultura contemporània a obres d’art clàssiques, com el ja esmentat ‘Retrat de Sant Pasqual’ de Carduccio, restaurat pel pintor vila-realenc Juan Claros. L’exposició comprén també obres de Gimeno Barón, Llorens Poy o l’escultor José Ortells, entre altres artistes.

L’exposició ‘100 anys en la memòria’ estarà oberta al públic en general fins al 17 de novembre, amb una programació de visites guiades per a aquelles persones que estiguen interessades a conéixer amb més detall tot el relacionat amb Caixa Rural Vila-real, un dels motors econòmics i socials de la ciutat en l’últim segle. Les inscripcions poden realitzar-se en el web de la Fundació Caixa Rural.