Braç de gitano

INGREDIENTS PER A LA MASSA

4 ous

100 g de farina

100 g de sucre

INGREDIENTS PER A LA CREMA PASTISSERA

½ l de llet

2 rovells d'ou

3 cullerades soperes ben plenes de farina

5 cullerades soperes de sucre

3 trossets de corfa de llima

 

ELABORACIÓ DE LA MASSA

Separeu les clares i els rovells dels ous, col·loqueu en un bol les clares i amb una batedora alceu-les a punt de neu, afegiu al bol el sucre i amb una espàtula removeu-ho tot bé. Afegiu els rovells i la farina i mescleu-ho tot. En una llanda de forn plana col·loqueu un paper de forn i esteneu tota la massa del bol ajudant-vos de l'espàtula perquè quede distribuïda homogèniament. Calfeu el forn a 170º i poseu la llanda dins durant 15 minuts aproximadament. Quan la traeu del forn, agafeu un altre paper de forn i esteneu-lo sobre el banc de la cuina. Poseu una miqueta de sucre per damunt perquè no s'apegue la massa i col·loqueu la massa del braç cap per avall per a llevar-li el paper que heu utilitzat per al forn. Amb un ganivet talleu un poc la pasta que ha sobrat pels costats perquè queden rectes. A continuació prepareu la crema pastissera.

ELABORACIÓ DE LA CREMA PASTISSERA

En un casset fiqueu la llet, els rovells, la farina, el sucre i els trossos de llima. Removeu tots els ingredients en gelat perquè es mescle tot bé i lleveu els grums que s'hi formen. A foc lent continueu removent i desfent els grums que encara queden. Cal anar amb compte que no es creme el fons del casset. Quan vegeu que comença a espessir, apugeu una miqueta el foc i continueu removent, sense que es creme el fons del casset. La crema estarà preparada quan comencen a eixir bambolles del fons i quede molt espessa. En aquest punt apagueu el foc i removeu una mica més.

PREPARACIÓ FINAL

Aboqueu la crema sobre la massa que heu preparat abans i, amb l'ajuda de l'espàtula, esteneu-la de manera homogènia. Reserveu un parell de cullerades per a les vores. Lleveu les corfes de la llima. Des d'un dels costats amples de la massa, enrotlleu el braç ajudant-vos amb el paper de forn perquè quede un cilindre compacte. Amb la crema que havíeu reservat, ompliu els dos extrems i fins i tot podeu afegir els trossets que havíeu tallat perquè quede recte i després tapeu-los amb la crema que havíeu reservat. Finalment, podeu decorar-lo per damunt de diverses maneres: empolvorant sucre de llustre o glaç, amb merengue fet amb les dues clares d'ou que han sobrat de la crema o podeu decorar-lo amb sucre normal i cremar-lo amb un bufador de cuina o també amb coco ratllat.