Arranca la Festa del Cooperativisme de Caixa Rural Vila-real

La Fundació Caixa Rural Vila-real presenta el programa de la Festa del Cooperativisme, un esdeveniment que conjumina diverses activitats educatives, socioculturals, lúdiques, esportives i solidàries. Un dels actes tradicionals és la ‘Volta al Terme’, que arriba a la seua desena edició amb un recorregut urbà de 13 quilòmetres, en el qual els participants passaran per diversos llocs representatius de Vila-real com la Sèquia Major, el Pont del Millars, la Senda Botànica o El Termet, entre uns altres. 

El primer dels actes que es durà a terme amb motiu d’aquesta festa serà l’excursió cultural a València, el dissabte 10 de març, a la qual ja s’han inscrit més de 50 persones. En la mateixa, el professor i historiador Jacinto Heredia realitzarà una ruta guiada pels Monestirs de Santa María del Puig i de San Miguel dels Reis. Seguidament, els assistents recorreran el Museu de Belles arts de València i l’exposició temporal sobre la Immaculada Concepció ‘Intacta María’.

Un dels esdeveniments més representatius de la Festa del Cooperativisme és la ‘Festa dels xiquets’, un dia de diversió dedicat als més xicotets de Vila-real. El dia 6 d’abril, des de les 10 fins a les 20 hores, podran gaudir d’atraccions, manualitats i diferents activitats en la plaça Major de la localitat. I uns dies abans, el 4 d’abril, els xiquets podran passar-ho en gran amb un espectacle i una ‘xocolatada’ que han preparat la Fundació Caixa Rural i El Casino. Posteriorment, el saló d’actes acollirà ‘Al Cinema en valencià’, una pel·lícula d’animació patrocinada per la regidoria de Normalització Lingüística.

Una de les novetats d’enguany és el taller de cinema i l’exposició de Tony Tirado que gira entorn de la temàtica ‘Una de romans’. Els dissabtes 17, 24 i 31 de març, a les 18 hores, tindran lloc tallers de cinema en els quals es treballarà amb les pel·lícules ‘Demetrius i els gladiadores’, ‘Julio César’ i ‘Poncio Pilatos’. Al mateix temps, la Casa dels Mundina acollirà una mostra fotogràfica sobre la Guàrdia Romana de la Confraria de la Puríssima Sang.

La solidaritat també estarà present en la Festa del Cooperativisme. El 14 d’abril, la Fundació Caixa Rural Vila-real i la Cadena Cope han preparat una campanya de donació de sang durant tot el matí en la sala de conferències del Centre Social. A més, el 19 d’abril se celebrarà una trobada entre empreses i persones amb diversitat funcional amb l’objectiu d’obrir-los les portes del món laboral. Finalment, el 21 d’abril s’uniran esport i solidaritat per a dur a terme una ‘bicicletada’ en favor de Creu Roja.