ADOS-2

L’avaluació del trastorn de l’espectre autista (TEA), com en el cas d’altres trastorns, requereix l’avaluació de múltiples dominis de funcionament de la persona. Per això serà necessària la recopilació d’informació de diferents fonts:

  • Historial d’ús d’instruments específics
  • Observacions més prolongades
  • Entrevista o qüestionaris a cuidadors
  • Informació sobre la capacitat cognitiva i lingüística de la persona

Un dels instruments utilitzats per al diagnòstic clínic de la persona amb TEA o per a la idoneïtat per a rebre uns certs serveis és l’Escala d’Observació per al Diagnòstic de l’Autisme- 2 (ADOS- 2), el qual serà només un component dins d’una avaluació diagnòstica completa del TEA i que ens proporcionarà informació sobre la conducta actual i temporal de la persona. Molts són els professionals del camp del neurodesenvolupament infantil que recorren al ADOS- 2 com una d’aquestes fonts per a realitzar el diagnòstic i que ara des del servei XiCaEs de la Fundació Caixa Rural Vila-real podem realitzar, ja que és necessari estar acreditat per a poder passar aquesta valoració i en XiCaEs disposem de personal acreditat. 

Si estàs interessat en què, des del servei de Psicologia de XiCaEs, puguen realitzar la valoració de la prova del ADOS-2, pots inscriure’t en el següent formulari: