Vilatenda arranca amb mig centenar de comerços

Més de mig centenar de comerços de Vila-real oferiran els seus productes en la innovadora plataforma de venda digital Vilatenda, que està previst que comence a funcionar de manera oficial a mitjan mes de setembre.

Així ho han anunciat el regidor d’Economia de l’Ajuntament, Xavier Ochando, i el president de la Fundació Caixa Rural Vila-real, entitat impulsora del centre de negocis Efecte Vila-real, Enric Portalés, que han destacat els valors que aquest marketplace virtual impulsarà en exclusiva i que li distingirà de la resta de plataformes de venda online, com són la proximitat del comerç local i la solidaritat.

“Aquesta aliança entre l’Ajuntament i Efecte Vila-real serveix, una vegada més, per a engegar una mesura pionera, que ajudarà al fet que els comerços tradicionals, que al llarg de la història han demostrat com es fa el comerç de qualitat i que ara es troben en una situació d’inferioritat respecte a la competència, puguen digitalitzar-se i donar-se a conèixer a clients de qualsevol part del món”, assegura Enric Portalés.

L’edil d’Economia, per la seua banda, afirma que aquesta “aliança estratègica ens uneix pel comerç local, per les nostres empreses i pels seus treballadors, que ara han de fer front a la globalització i adaptar-se als nous temps, reinventar-se per a seguir en el present, perquè la venda online és el present i el futur i qui no es prepare no podrà lluitar en igualtat de condicions”. Per açò, assenyala que “arribats a aquest punt d’inflexió, havíem de posar els recursos, la formació i les eines necessàries per a ajudar-los”.

D’aquesta manera, en els últims mesos s’ha treballat per a donar a conèixer el projecte a tots els comerços de la ciutat. Setanta s’han interessat per adherir-se a la plataforma, encara que són 65 els que han completat ja la formació de 20 hores, en la qual han treballat matèries com a fotografia de producte i retoc, xarxes socials orientades a la venda, màrqueting digital, llei de protecció de dades o gestió de vendes, entre d’altres. D’ells, una mica més de 50 s’incorporaran en la primera fase, que implicarà a Ucovi i al Mercat Central, tot i que tal com afirmen tant Portalés com Ochando, la plataforma està oberta a noves incorporacions al llarg del temps, per la qual cosa els interessats que desitgen unir-se hauran d’entrar en http://www.vilatenda.com/ per a rebre més informació.

De moment, entre els comerços que se situaran en la plataforma destaquen els de moda, electrònica, regals, papereries, cosmètica i herboristeries. “Si hi ha un punt que diferencia a Vilatenda d’altres plataformes similars és l’impuls de valors com la proximitat del comerç local i la solidaritat”, assenyala Ochando, qui incideix que “la col·laboració amb associacions i entitats socials farà que aquesta plataforma siga única en el món” i recorda que l’objectiu és destinar un percentatge dels beneficis que es generen a entitats implicades en causes socials, que aniran canviant periòdicament.

A més, tal com indica Enric Portalés, els encarregats de la distribució i repartiment dels paquets seran treballadors amb diversitat funcional, “complint amb la nostra filosofia de suport social i de donar oportunitats a persones amb diferents capacitats”. No obstant açò, a més d’enviar-se a domicili, els productes es podran arreplegar en la pròpia tenda on s’hagen adquirit o en la seu de Vilatenda, situada en la planta baixa de l’edifici en el qual està Efecte Vila-real, en l’avinguda de la Murà, nº 3.