Vila-real impulsarà unes festes més ‘verdes’ amb una nova campanya de repartiment de gots orgànics i biodegradables

 

 

Les regidories d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic i de Festes, en col·laboració amb la Fundació Caixa Rural Vila-real, s’han proposat fer de les festes en honor a la Mare de Déu de Gràcia unes celebracions més respectuoses amb l’entorn.

Amb aquest objectiu, impulsaran durant els pròxims festejos una nova campanya de repartiment de gots ecològics entre les penyes i veïns, amb els quals minimitzar l’impacte dels residus que es generen durant les festes. Es tracta de gots orgànics, elaborats amb plàstics biodegradables, amb certificat de qualitat i una simpàtica inscripció sobreimpresa, que els departaments de Medi Ambient i Festes faran arribar als vila-realencs per al seu ús en les penyes i casals. “Durant les festes patronals, és habitual l’ús de gots de plàstic en els locals, la qual cosa produeix un important volum de residus plàstics. Amb aquesta iniciativa, pretenem facilitar alspenyistes gots d’un material molt més ecològic, que pot ser eliminat com a residu orgànic i biodegradable”, explica el responsable de Medi Ambient, Josep Pasqual Sancho. En la mateixa línia, el regidor de Festes, Javier Serralvo, anima els penyistes a participar de la campanya. “Aquesta és una nova ocasió per a seguir fent de les de Vila-real unes festes respectuoses amb l’entorn”, apunta.

“Sóc biodegradable, em fonc amb la calor, pots reutilitzar-me o tirar-me al contenidor. Què sóc? Un got orgànic! ;-)” és la inscripció que figura en els gots biodegradables. La campanya té previst distribuir uns 175.000 exemplars, xifra que s’ha vist reduïda considerablement en aplicació del pla d’ajust municipal.