Joventut Antoniana inicia un cicle de conferències pel seu centenari

Joventut Antoniana Vila-real obrirà dissabte que ve 18 de novembre a les 17.00 hores en el Saló d’Actes de  Fundació Caixa Rural de la localitat un cicle de conferències amb motiu de la celebració del centenari de la fundació de l’entitat. La ponència serà impartida pel Cardenal i Arquebisbe Emèrit de Sevilla Carlos Amigo Vallejo, qui baix el títol “Espíritu y vida franciscana. Actualidad i futuro” explicarà el significat i la situació de l’Ordre Franciscana, un dels pilars fonamentals de l’associació. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament.

Després de la xarrada, que també podrà seguir-se en directe a través del canal de Youtube de l’associació, tindrà lloc la venda i signatura d’exemplars del llibre “Francisco de Asís: historia y leyenda”. Tots els beneficis que s’obtinguen es destinaran a sufragar les despeses de la labor social que l’entitat du a terme al llarg de l’any. El llibre d’Amigo, el qual va veure la llum l’any passat després d’un període de recerca, aprofundeix en la història, vida i esperit del sant Francisco plasmant l’amor que va professar a Déu a través de la seua humilitat i fraternitat. Dos valors que van caracteritzar l’època del sant i que actualment segueixen sent símbols de l’essència cristiana.

El cicle de conferències es completarà amb altres dues ponències. Una, el divendres 29 de desembre a càrrec de Francisco José Gómez, docent, investigador i expert en Història i religions antigues. La ponència de Gómez abordarà els orígens i simbolisme, el desenvolupament històric i el missatge que van deixar Ses Majestats d’Orient. Finalment, el Pare Ángel, president i fundador de l’ONG Missatgers de la Pau, serà l’encarregat de clausurar el divendres 2 de març aquest cicle de conferències amb una xarrada sobre acció social. En definitiva, un total de tres ponències sobre els tres pilars fonamentals de Joventut Antoniana: l’Ordre Franciscana, la màgia dels Reis d’Orient i l’acció social.

La peregrinació a l’epicentre franciscà de Pàdua i Assís, prevista per al pròxim estiu, és una altra de les activitats que portaran a terme per a celebrar els cent anys de vida, des que el Padre Joaquín Cálper Aguilella fundara l’associació en 1918.

Joventut Antoniana presta actualment ajuda i acompanyament a unes seixanta famílies de Vila-real a través del programa d’Atenció Primària. A més, l’entitat també compta amb el programa ‘Escola de família’ en el qual ofereix classes de castellà, servei de ludoteca i diferents tallers per a promoure el creixement personal i social i el desenvolupament autònom dels participants en qualsevol àmbit de la vida.