Festa del Cooperativisme en Caixa Rural Vila-real

Caixa Rural Vila-real posa en marxa aquest pròxim diumenge 5 de març la seua Festa del Cooperativisme, un programa d'activitats que es prolongaran fins al mes d'abril amb l'objectiu de posar en valor el treball cooperatiu en la localitat com a model de creixement i generació d'ocupació. Les accions previstes tenen caràcter sociocultural, esportiu, lúdic, pedagògic i solidari.

La primera activitat de la Festa del Cooperativisme és la IX Volta pel Terme, que enguany transcorrerà visitant els pous de reg i la bassa de Pinella. Serà el diumenge 5 de març amb eixida a les 8.30 hores des de la plaça de la Vila. El programa d'activitats també inclou la celebració de l'aniversari de la consagració del Temple de Sant Pasqual i de la seua proclamació com a basílica, amb dues misses que se celebraran els dies 11 i 25 de març amb l'acompanyament del Cor Ciutat de Vila-real.

El dissabte 11 de març tindrà lloc una de les accions solidàries d'aquesta Festa del Cooperativisme, amb la celebració d'una campanya de donació de sang en la sala de conferències de la Fundació Caixa Rural Vila-real.

També s'ha proclamat un cercavila amb dolçainer i tabaleter els dies 18 i 19 de març, amb motiu de la festivitat de Sant Josep.

L'exposició filatèlica “Una mirada sobre Sant Pasqual. Patró de Vila-real” podrà ser visitada fins al 20 de març en les sales d'exposicions de la Fundació Caixa Rural Vila-real. L'1 d'abril se celebrarà la tradicional “Festa dels xiquets” en la plaça Major, amb un gran nombre d'activitats pedagògiques i lúdiques. El cinema en valencià també té cabuda en aquest programa, amb la projecció d'una pel·lícula infantil el dissabte 18 d'abril en el saló d'actes de l'entitat.

La Festa del Cooperativisme conclourà amb la Setmana de l'Economia Social, del 24 al 28 d'abril, en la qual s'impartiran xarrades i tallers d'orientació per a difondre el model cooperatiu com a alternativa vàlida per al creixement i el progrés de la societat local.