Els llauradors de Vila-real recuperaran l’IBI de rústica de les parcel·les en actiu

Els agricultors de Vila-real recuperaran les quantitats abonades enguany en concepte d’IBI de rústica, en el cas de les parcel·les que acrediten estar en actiu gràcies a la Fundació Caixa Rural Vila-real i la Cooperativa Católico- Agraria, en el marc del conveni de col·laboració que l’Ajuntament de Vila-real manté amb totes dues entitats, amb l’objectiu de donar suport i servir d’alleujament als agricultors de Vila-real.

Per a poder recuperar la contribució de rústica, els agricultors hauran d’acudir a la Cooperativa Católico- Agraria entre el 16 de setembre i el 16 de novembre, en horari d’oficina i aportant la següent documentació: el rebut de l’IBI i algun rebut o document acreditatiu que la parcel·la està en actiu (com un rebut d’aigua), a més del número de compte on haurà de realitzar-se l’abonament. Les parcel·les abandonades o que no acrediten que s’està treballant la terra no podran participar en el programa. 

“Encara que sabem que no parlem de quantitats significatives, sí que ens sembla un gest molt important cap als agricultors poder fer aquesta devolució de l’IBI de les seues parcel·les, després dels anys difícils que està travessant el sector. Una qüestió que, a més, ens lliga de manera particular als nostres orígens com a entitat agrícola”, valora el president de la Fundació, Enric Portalés. Per part seua, l’alcalde del municipi, Jose Benlloch, recorda que la recaptació de l’IBI és obligatòria per llei i, encara que es permeten bonificacions de fins al 90%, aquestes han d’estar molt justificades. “Per això, estic treballant amb la FVMP per a demanar al Govern que se’ns permeta als ajuntaments no cobrar aquest impost; però, mentrestant, els agricultors no poden esperar i hem hagut de buscar la fórmula perquè el recaptat puga ser retornat”.