El projecte Xicaes arranca amb la col·laboració d’empreses i entitats sensibilitzades amb els xiquets amb capacitats especials

La Fundació Caixa Rural Vila-real llança el projecte Xicaes (Xiquets amb CapacitatsEspecials) dirigit al suport i inclusió social de menors amb capacitats diferents o especials. Per a aconseguir els seus objectius i oferir els serveis necessaris als usuaris, Xicaes brinda l’oportunitat de contribuir o col·laborar en aquest projecte a altres entitats, empreses o persones a través del voluntariat, contribucions econòmiques o iniciatives pensades per a recaptar fons. 

Aquest és el cas de l’empresa Xarcuteria Santiago Manrique, que s’ha sensibilitzat amb la causa i ha decidit col·laborar amb el projecte Xicaes donant un 10% per cada lot i regal nadalenc que els ciutadans adquirisquen a través de l’enllaç www.fundaciocaixarural.org/es/xicaes/ o manant un correu a xicaes@fundaciocaixarural.org. A més, la Xarcuteria Santiago Manrique reafirma el seu compromís amb aquest projecte apostant també per la inclusió laboral, incorporant al seu equip de muntatge de lots nadalencs a persones amb diversitat funcional.

Cal recordar que la Fundació pretén crear un centre que tinga les característiques i recursos necessaris per a parar esment a les famílies d’aquests menors i que al seu torn oferisca serveis professionals tals com a fisioteràpia, logopeda, psicologia, musicoterapia, etc. Per a açò, crearà una planta específica de més de dos-cents metres quadrats que comptarà amb nous espais, aules polivalents d’activitats, serveis i cuina per a dur a terme les accions derivades del projecte Xicaes, que compta amb el suport i l’aval de l’Ajuntament de Vila-real. 

Un dels principals objectius d’aquesta iniciativa és donar un respir familiar als cuidadors dels usuaris i que puguen gaudir d’activitats lúdiques. Per a açò, els dissabtes a la vesprada es realitzaran tallers, musicoterapia, manualitats i ball, entre altres activitats. Tot açò estarà coordinat i supervisat per una integradora social de la Fundació i els seus responsables. Aquest projecte va acompanyat d’un treball de sensibilització en els instituts per a donar a conèixer la importància d’aquest tipus d’iniciatives i encoratjar-los a la seua col·laboració, al mateix temps que inculcar-los el valor de l’empatia, atès que quan es coneix és quan realment s’arriba a entendre i per tant a normalitzar. La finalitat és captar voluntariat jove que puga participar, gaudir i aprendre amb ells de les activitats.