El projecte pioner XiCaEs estrena instal•lacions i el servei de sis grans professionals

XiCaEs, el nou projecte assistencial-social de Fundació Caixa Rural Vila-real va començar la seua marxa a inicis del mes de març en les noves instal·lacions del Centre Social de la Fundació amb un total de 15 xiquets i la confiança que se sumen moltes més famílies. Aquest nou espai adaptat, reuneix els serveis professionals necessaris per a donar atenció tant als xiquets/as amb capacitats especials com a les famílies, en un mateix lloc físic i que, al seu torn, també serveix per a practicar diverses activitats lúdiques i de socialització.

Quant als serveis que presten els professionals de XiCaEs es troba la logopèdia, la psicologia, la fisioteràpia, la teràpia ocupacional i la piscina. Tots aquests serveis duts a terme per sis professionals que s’han sumat a aquest interessant projecte que ha arrancat amb força, il·lusió i apostant forta per la inclusió. A més, cal destacar les activitats que es desenvolupen els dissabtes, moments de respir familiar, on els xiquets realitzen tallers, musicoteràpia, manualitats i ball, entre altres.

Aquest projecte va acompanyat d’un treball de sensibilització en els instituts per a donar a conéixer la importància d’aquest tipus d’iniciatives i encoratjar-los a la seua col·laboració, al mateix temps que inculcar-los el valor de l’empatia, atés que quan es coneix, és quan realment s’arriba a entendre i per tant a normalitzar. La finalitat és captar voluntariat jove que puga participar, gaudir i aprendre amb ells de les activitats.

En un altre ordre de coses, el Centre Social de la Fundació Caixa Rural torna a poc a poc a la seua activitat habitual on els socis poden gaudir de la sala de lectura i l’aula d’informàtica comença a omplir-se d’usuaris dels mòduls d’especialització. Així i tot, l’activitat associativa es troba en procés de planificació per part dels responsables de la Fundació, que esperen poder reunir-se prompte amb totes les associacions que ho sol·liciten per a escoltar les seues necessitats i els seus problemes.