El concurs de betlems dels Lluïsos obri les inscripcions

La 40 edició del Concurs de Betlems que organitza la Congregació de Els Lluïsos amb la col·laboració de Fundació Caixa Rural Vila-real, un dels més importants de la província de Castelló, arriba un any més a Vila-real per a premiar els millors betlems de la ciutat. Per tant, tots aquells veïns que desitgen presentar els seus treballs ja es poden inscriure, des del dia 20 de novembre i fins el dia 8 de desembre, emplenant una butlleta que trobaran als Lluïsos (Avinguda la Murà, 12) o a la recepció de Fundació Caixa Rural, situada en la plaça la Vila, 3, així com de forma telemàtica en l’enllaç http://lluisosvila-real.org/inscripcio-concurs-betlems-2017/.

Pel que fa a les bases, el concurs consta de tres categories: Infantil, que engloba a xiquets i joves fins a 16 anys; Adulta, dirigida a majors de 16 anys i finalment, la categoria Col·lectius com poden ser centres educatius, penyes, establiments, institucions o associacions. Una vegada presentats a concurs els betlems, el jurat serà l’encarregat de visitar-los i valorar diferents aspectes com la col·locació de les figures, qualitat i estat de conservació d’aquestes, que estaran en consonància amb la fidelitat als paisatges bíblics i històrics, podent incloure materials i elements naturals, rius amb aigua en moviment, figures articulades, escenes a l’exterior o interior d’edificacions o coves, efectes especials. Així mateix, es valorarà positivament la creació artística (originalitat, enginy i riquesa artística), els materials utilitzats, l’ús d’elements reciclats, l’esforç i laboriositat en l’execució de les obres.

Finalment, el dia 22 de desembre es farà el lliurament de premis a les tres categories durant el descans del concert del Cor Ciutat de Vila-real, al Saló d’Actes de la Fundació Caixa Rural, a les 20.30 hores aproximadament. Els guardons consisteixen en un diploma d’honor i 100 euros per a la categoria absoluta, diploma d’honor per als tres classificats infantils, a més de sorpreses i per als col·lectius, diplomes d’honor i premis en metàl·lic. No obstant, qualsevol dels participants que es presenten al concurs de betlems passaran a formar part d’una llista pública amb el nom i direcció corresponents, així com també, un horari de visita per a que tots els vila-realencs puguen conèixer i gaudir del seu betlem en les dates nadalenques.

Més informació en http://lluisosvila-real.org/