Caixa Rural Vila-real presenta el seu Calendari Solidari a benefici d’Enach

El vicepresident de Caixa Rural Vila-real i de la seva Fundació, Joan Batalla, ha presentat el Calendari Solidari 2018 que aquest any destina els seus beneficis a Enach, l’Associació de Malalties Neurodegeneratives per Acumulació Cerebral de Ferro. En aquesta ocasió l’almanac està dedicat al medi ambient, remarcant els dies ambientals que se celebren per tot el món, tal com ha explicat el coordinador dels textos del calendari, Abel Campos. Així mateix, Joan Batalla ha apuntat que el calendari “recull tots els problemes locals de caràcter mediambiental relacionats amb el reciclatge, la recollida selectiva de residus, la contaminació atmosfèrica, la depuració de les aigües residuals o la contaminació acústica, entre uns altres”.

En l’acte de presentació també han participat el regidor d’Agricultura, Medi ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho; el president de la Cooperativa Catòlic Agrària, Juan José Ortells, i un dels membres de la junta directiva d’Enach, Antonio Moreno, el qual ha agraït “l’esforç i el suport que sempre ens presta Caixa Rural i la Cooperativa de Vila-real. Gràcies a aquestes iniciatives podrem ajudar a molts nens que pateixen aquesta malaltia”.

L’autor del calendari, Abel Campos, ha destacat que “aquest almanac, realitzat íntegrament en paper reciclat, pretén aglutinar en versió local les principals fites mediambientals, senyalitzant aquells dies mundials que són significatius en la conservació del nostre planeta”.

Per la seva banda el regidor d’Agricultura, Medi ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, ha agraït la labor de la Fundació Caixa Rural Vila-real en l’elaboració d’aquest calendari, “que és un referent per a la ciutat. A més, aquest any he de ressaltar que el tema escollit siga el medi ambient, la qual cosa contribuirà a la cura i conservació del mateix en la nostra població”.

Activitats solidàries i lots nadalencs

A més del Calendari Solidari, Fundació Caixa Rural Vila-real ha organitzat diverses activitats amb motiu de les properes festes nadalenques, bona part de les mateixes amb caràcter solidari. El concert de Nadal, el concurs de Betlems, la recollida de joguines solidàries, el taller de confecció de centres florals o el recital de nadales són algunes de les accions que l’entitat ha preparat per a les properes setmanes, de les quals podran beneficiar-se tant els socis i clients de l’entitat com el conjunt de la població de la ciutat.