Inauguració de la residència d’atenció a la salut mental a l’edifici Santa Ana de Fundació Caixa Rural Vila-real

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch; el president de Fundació Caixa Rural Vila-real, Enric Portalés; i el president de la Fundació Manantial, Francisco Sardina, han inaugurat la primera residència oberta a la comunitat per a persones amb salut mental en aquesta població. El centre està situat en l’edifici Santa de Fundació Caixa Rural Vila-real, que ho ha cedit per a aquesta finalitat a la Fundació Manantial, una de les entitats de referència en l’atenció sociosanitària de salut mental a Espanya.

L’espai compta amb una superfície construïda d’1.250 m2 i està envoltat de 6.500 m2 de jardí i hort.  La residència oferirà 28 places, distribuïdes en 12 habitacions senzilles, 6 dobles i 2 adaptades per a persones amb diversitat funcional mental i física.

Aquest centre sorgeix amb l’objectiu principal de fomentar la recuperació, l’autonomia i la inclusió de les persones amb problemes de salut mental i comptaran amb 30 treballadors especialitzats, entre els quals es troben psicòlegs, treballadors socials, educadors, terapeutes ocupacionals i auxiliars tècnics sanitaris.