Productes de recolzament de baix cost: calçador de calcetins

PRODUCTES DE RECOLZAMENT DE BAIX COST: CALÇADOR DE CALCETINS escrit per Estela García Martín, Terapeuta Ocupacional i Fisioterapeuta de XiCaEs

Hola a tots!
Durant aquest post us mostraré els beneficis o avantatges que pot proporcionar un calçador de calcetins, qui pot beneficiar-se del producte, on aconseguir-lo i com fabricar-lo a casa en cas de no voler comprar-ho.

El calçador no és un producte nou, però normalment els que coneixem són els que serveixen per a posar el nostre peu dins d'una sabatilla. Perquè com veieu, també existeixen calçadors per a calcetins o fins i tot per a les mitjanes (‘calces’).

Es tracta d'un producte de suport que proporciona major autonomia a la persona que l'utilitza. A primera instància el grup majoritari que es beneficia de l'ús del calçador són les persones majors, per la dificultat d'acatxar-se i alçar-se després, però també és de molta utilitat per a aquelles persones que tinguen problemes musculars, articulars i fins i tot de coordinació.

El calçador de mitjanes/calcetins no es tracta d'un producte que siga car ni difícil de trobar, ronda entre els 9€ i els 25€ aproximadament, segons el material del qual estiga fabricat, i en quasi totes les ortopèdies i via online es pot trobar.

Per a realitzar-ho a casa es necessiten els següents materials:
- Una carpeta de plàstic que siga una mica flexible
- Unes tisores
- Dues agulles de fer punt o una goma elàstica llarga

Part principal del calçador

El primer que hem de fer és el dibuix en la carpeta amb les següents mesures:

- 30 cm de llarg
- 24 cm d'ample
- 7 cm de cada vora, una clivella per a eixamplar el calcetí quan l'anem a usar
- A 1 cm de cada vora fem uns xicotets forats per a enganxar la goma o les agulles.

Us ho mostre en la següent imatge:

Una vegada ho tenim dibuixat retallem la carpeta i fem les clivelles per a passar les agulles o la goma elàstica. Quan ja la tinguem retallada i amb les clivelles fetes només cal passar les agulles o la goma per les clivelles i el nostre calçador estarà completat.

Ara només queda provar-ho. S'ha de col·locar el calcetí en el calçador (el taló en la part de darrere del mateix) i només hem d'introduir el peu i estirar de les agulles o de la goma. Com veieu, la utilització és molt senzilla però eficaç. Espere que us siga útil i ho poseu en pràctica.

Estela García Martín- Terapeuta Ocupacional i Fisioterapeuta

Graduada en Teràpia Ocupacional i Fisioteràpia per la Universitat Catòlica Sant Vicent Màrtir de València.

Trajectòria professional: terapeuta ocupacional en centres per a persones amb malalties mentals i en una escola infantil inclusiva. Fisioterapeuta en una clínica privada.

Actualment treballa en Xicaes realitzant intervencions de Teràpia Ocupacional i Fisioteràpia amb els xiquets i les seues famílies.