XiCaEs realitza 230 teràpies per a menors amb necessitats educatives especials durant l’estiu gràcies a l’acord amb l’Ajuntament de Vila-real

El projecte XiCaEs, recolzat per Fundació Caixa Rural Vila-real, ha realitzat 230 teràpies individualitzades durant els mesos d’estiu gràcies a l’acord aconseguit amb l’Ajuntament de Vila-real l’objectiu del qual era donar resposta a les necessitats educatives especials que presenten famílies de la localitat en el període estival. D’aquesta manera, gràcies a aquest acord de col·laboració, per primera vegada s’ha continuat prestant uns serveis en un període en el qual habitualment no es prestava assistència.

Un total de 14 xiquets i 9 xiquetes, majorment d’edats compreses entre els 3 i els 12 anys, han rebut teràpies impartides per professionals de psicologia, logopèdia, teràpia ocupacional i fisioteràpia. Amb aquests serveis s’ha ajudat a no retrocedir en l’aprés en els períodes vacacionals, oferint un suport integral a més de 23 xiquets i xiquetes de manera personalitzada potenciant així el seu nivell d’autonomia.

“Fins ara es paralitzava un treball que es desenvolupava intensament durant tot l’any. Per tant, era important continuar fent costat a les famílies amb l’objectiu de continuar treballant per a aconseguir el màxim grau d’autonomia i evitar una reculada abans de reprendre el nou curs. A més, gràcies al suport econòmic de l’Ajuntament de Vila-real, s’ha facilitat l’accés a totes les famílies a disposar d’un nou recurs estiuenc. El fet que les teràpies foren accessibles econòmicament ha servit també per a arribar a nous  usuaris que han conegut l’ajuda que prestem des de XiCaEs”, ha explicat la presidenta de l’Associació XiCaEs i Fundació Caixa Rural Vila-real, Sonia Sánchez.

La primera tinenta d’alcalde i regidora de Serveis Socials, Silvia Gómez, ha agraït la labor desenvolupada per XiCaEs i ha qualificat de “fonamental i molt beneficiosa per a la ciutat” l’aliança amb la Fundació Caixa Rural “gràcies a la qual avancem cap a una Vila-real més inclusiva i solidària, en la qual ningú es queda arrere, i en la qual contribuïm a millorar la qualitat de vida i la salut de la població, especialment d’aquells que són més vulnerables, com els xiquets i xiquetes amb necessitats especials”.