Deu persones amb diversitat funcional estrenen una oportunitat laboral gràcies al programa d’inserció 

El programa d’inserció sociolaboral per a persones amb diversitat funcional inicia la seua tercera edició amb la incorporació de deu beneficiaris i beneficiares que des de hui han començat una nova etapa laboral gràcies a l’Ajuntament de Vila-real i la Fundació Caixa Rural, impulsors d’aquesta iniciativa. La primera tinenta d’alcalde i regidora de Serveis Socials, Silvia Gómez, i la presidenta de la Fundació Caixa Rural de Vila-real, Sonia Sánchez, han donat la benvinguda als integrants del programa, que sorgeix de l’aliança entre el consistori i XiCaEs, entitat dependent de la Fundació Caixa Rural, per a fomentar la integració de les persones amb diversitat funcional a través de l’acompliment laboral en diferents departaments municipals així com en la pròpia fundació i en altres entitats socials.

Així, aquesta tercera edició del programa, que tindrà una duració d’un any, oferirà una oportunitat laboral a deu persones: tres d’elles treballaran en dependències de la Fundació Caixa Rural; una en l’edifici central de l’Ajuntament; i la resta desenvoluparan el seu treball a la Casa dels Mundina, la UNED, les sales d’estudi dels barris, l’Auditori Municipal, Protecció Civil i Acudim. “Des de l’equip de govern ens sentim especialment orgullosos d’aquest projecte, que exemplifica molt bé per què fa onze anys vam impulsar un model d’aliança social que ens permetera avançar cap a una ciutat més inclusiva, en la qual Ajuntament i entitats com XiCaEs i la Fundació Caixa Rural treballem junts per a una integració real de les persones amb capacitats diferents”, assegura Silvia Gómez. La regidora ha donat la benvinguda als deu beneficiaris i beneficiàries i s’ha mostrat convençuda que “realitzaran una excel·lent labor i demostraran tot el que poden aportar”.

La presidenta de la Fundació Caixa Rural, Sonia Sánchez, ha subratllat “les oportunitats d’inserció social i econòmica que aporta aquest projecte a les persones amb diversitat funcional, potenciant les seues habilitats i fent que s’integren a través de l’acompliment d’una activitat laboral”.

El programa d’inserció sociolaboral s’inclou en el conveni anual entre l’Ajuntament i l’associació XiCaEs per a l’atenció i inserció de persones amb capacitats especials. Aquest conveni ascendeix a 45.000 euros, i es complementa amb el conveni de 105.000 euros anuals que el consistori manté amb la Fundació Caixa Rural. La iniciativa està dirigida a persones amb una discapacitat reconeguda superior al 33%. Amb una duració d’un any, els usuaris treballaran mitja jornada i també rebran una formació complementària.