Caixa Rural Vila-real presenta el seu Calendari Solidari dedicat al centenari del Villarreal CF

Els donatius de l’almanac es destinaran al projecte Neurovila

La presidenta de Caixa Rural Vila-real i de la seua Fundació, Sonia Sánchez, ha presentat al costat de l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, el Calendari Solidari 2023 dedicat al centenari del Villarreal CF. L’almanac destinarà enguany els seus beneficis a Neurovila, un centre sanitari que naix des de XiCaEs dirigit a la població afectada pel dany cerebral adquirit (ictus, traumatismes cranioencefàlics, tumors cerebrals, etc.). També assumeix pacients amb altres patologies d’origen neurològic com a demències i esclerosi múltiple.

Sonia Sánchez ha assenyalat que és fonamental donar suport a la labor que realitza Neurovila perquè continue creixent i ajudant tant des del punt de vista de la prevenció com del tractament. “Des de la seua obertura han passat un total de 24 usuaris per aquest recurs i 16 d’ells continuen actius en l’actualitat. Es tracta de persones afectades de ictus, deterioració cognitiva lleu i moderat, demències vasculars, Alzheimer i Parkinson”, ha explicat.

Cada any el calendari se centra en una temàtica diferent relacionada amb la ciutat de Vila-real. En aquesta ocasió, a causa de l’estret vincle històric i afectiu de l’entitat amb el Villarreal CF, el calendari mostra les fites històriques més rellevants d’aquests cent anys del club. Per a l’elaboració del calendari, la Fundació ha comptat amb la col·laboració d’Aureli Sánchez, un gran aficionat i historiador del Villarreal CF que ha recopilat nombroses fotografies i efemèrides, realitzant investigacions en hemeroteques i arxius municipals.

“La meua passió pel Vila-real des de molt xicotet em va portar a guardar revistes, vídeos i fins i tot a investigar en hemeroteques per a aprofundir més en la història del club i seguisc amb aqueixa labor. En el calendari hem volgut destacar 127 dates destacades en la història del Vila-real, les quals hem dividit en: efemèrides, partits històrics, títols i ascensos, persones destacades i l’estadi. A més, cada mes hem volgut ressaltar a un jugador que ha sigut rellevant en la història del club”, ha apuntat Aureli Sánchez.

L’alcalde de la ciutat, per part seua, ha explicat que aquest calendari no ha faltat mai a les cases de Vila-real des de fa molts anys. “Des de l’Ajuntament estem molt orgullosos d’iniciatives com aquesta perquè són útils per a la societat i, a més, tenen un caràcter solidari. El model de Vila-real és un model que treballa la proximitat, la col·laboració públic- privada, l’aliança amb la societat civil, la responsabilitat social i el lideratge cooperatiu”, ha manifestat José Benlloch.

A la presentació del calendari també ha assistit Héctor Font, adjunt a la direcció de metodologia de futbol base del Villarreal CF, que ha explicat la importància per als vila-realencs de comptar amb un equip com el Vila-real i gaudir de tots els seus assoliments. També ha aprofitat per a donar l’enhorabona a Caixa Rural Vila-real per aquesta iniciativa solidària.

Finalment, el president de la Cooperativa Catòlic Agrària, Juan José Ortells, ha explicat els punts d’adquisició dels calendaris i ha recordat que a partir del dilluns els pensionistes de Caixa Rural Vila-real poden recollir el seu lot nadalenc en la plaça de la Vila, en horari de 10 a 19 hores. “El donatiu per a adquirir el calendari són 3 euros i es poden adquirir en les oficines de Caixa Rural, en la Cooperativa i a la Botiga oficial del Vila-real CF. Com a novetat, podran reservar el seu calendari per bizum fent un donatiu a l’ONG XiCaEs i recollir-lo a partir del 12 de desembre en el Centre Social de la Fundació”. Ortells també ha donat a conéixer la programació nadalenca que durà a terme la Fundació Caixa Rural durant les pròximes festes. El dissabte 17 de desembre tindrà lloc el concert especial de Nadal a càrrec de la Va unir Musical La Lira, i el diumenge 18 a les 12 hores se celebrarà la tradicional Missa de Nadal en la parròquia Arxiprestal.