L’Aula Mentor inicia el curs amb els exàmens d’octubre

El programa formatiu Aula Mentor, impulsat pel Ministeri d’Educació i l’Ajuntament de Vila-real –amb la col·laboració de la Fundació Caixa Rural-, ha iniciat el nou curs 2017/2018 amb els exàmens d’octubre, amb més de 70 proves convocades al llarg de tota una setmana. El regidor d’Educació, Eduardo Pérez, i la regidora d’Universitat Popular, Rosario Royo, han acompanyat el president de Caixa Rural Vila-real, Enric Portalés, en sengles visites als estudiants durant les proves, convocades tant en les instal·lacions de la Fundació com en la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC).

A més de desitjar sort als alumnes, han destacat la gran oferta formativa i de qualitat d’Aula Mentor, que des del mes d’abril compta amb un innovador programa de mòduls d’especialització de formació professional, que permet especialitzar-se en diferents matèries lligades a sectors en expansió per a millorar l’ocupabilitat. En aquest sentit, cal destacar que amb aquestes proves finalitza la primera edició d’aquests mòduls, de manera que l’alumnat que aprove aquests exàmens accedirà a l’última part de l’itinerari formatiu, que consistirà en un mes de pràctiques en empreses dirigides per Efecte Vila-real. Una vegada finalitzada aquesta primera promoció s’obrirà un nou període de matrícula per als mòduls d’especialització, que començaran el pròxim any i en els quals s’espera superar el nombre d’inscrits de la primera edició.

“L’Aula Mentor ofereix una potent oferta formativa que arriba a centenars de persones, no només de la ciutat, sinó també de la comarca, permetent que ciutadans de qualsevol edat i perfil puguen seguir millorant el seu currículum”, indica Pérez. Per la seua banda, Royo destaca que aquesta formació “es realitza a distància i compta amb horaris flexibles i amb el suport permanent d’un tutor i al final s’obté un títol oficial del Ministeri”. El president de Caixa Rural, d’altra banda, remarca que “som una de les aules de referència a nivell autonòmic i nacional i projectes com aquest reforcen el lideratge”.

Així mateix, des de l’Ajuntament i la Fundació Caixa Rural posen de manifest la clara aposta per la innovació en matèria educativa gràcies a la col·laboració entre ambdues entitats, a les quals també se sumen la Sotsdirecció general d’Aprenentatge al llarg de la vida i la Conselleria d’Educació per als nous mòduls, que “permeten dotar de major ocupabilitat als veïns”. “D’aquesta manera es compleix una de les principals premisses d’aquest equip de govern, com és el foment de la formació al llarg de la vida perquè els veïns s’adapten als nous reptes socials”, apunten.