La Fundació presenta 12 vídeos per a conscienciar sobre la cura del Medi Ambient

Fundació Caixa Rural Vila-real i la Regidoria d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic van iniciar en gener una sèrie de microdocumentales que pretenen conscienciar a la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i destacar les accions que es realitzen a Vila-real per a protegir el planeta. El primer vídeo, que es va llançar el 26 de gener coincidint amb el Dia Nacional de l’Educació Ambiental, mostra el treball que realitza el Centre d’Educació Ambiental El Termet de Vila-real, el qual es va crear el 1986 en aquest paratge tan emblemàtic. Gràcies a aquest centre ambiental més de 70.000 alumnes i 6.000 docents han conegut espais naturals com la serra d’Espadà o el riu Millars en els últims 33 anys. 

El mes de febrer, la productora Escribo tu vida, encarregada de realitzar els 12 documentals, va preparar un vídeo sobre el Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars per a la commemoració del Dia Mundial de les Zones Humides. En ell van donar a conèixer aquest espai natural que compta amb 490 hectàrees on habiten animals com la tortuga de riu o la llúdria. En els mesos següents també es tractaran temes com el bosc del Termet, la contaminació acústica a Vila-real, la importància de reciclar, es donaran a conèixer els arbres monumentals de la localitat, així com el paper del farmacèutic i botànic investigador Manuel Calduch Almela, entre altres temes. 

Aquests vídeos, que es poden veure en les xarxes socials de la Fundació, estan lligats al calendari solidari de 2018 que va presentar Fundació Caixa Rural en el mes de desembre dedicat al medi ambient, en el qual es remarquen els dies ambientals que se celebren per tot el món. Així mateix, l’almanac arreplega tots els problemes caràcter mediambiental relacionats amb el reciclatge, la recollida selectiva de residus, la contaminació atmosfèrica, la depuració de les aigües residuals o la contaminació acústica, entre uns altres. Cal recordar que enguany Caixa Rural Vila-real destina els beneficis d’aquest calendari solidari a Enach, l’Associació de Malalties Neurodegenerativas per Acumulació Cerebral de Ferro, la qual pretén continuar amb la recerca d’aquesta malaltia i ajudar a molts xiquets que la pateixen.