Caixa Rural Vila-real destina gairebé 150.000 € a Obra Social

Joan Batalla, Manuel Cubertorer, Enric Portalés i Celina I. Candau a l’Assemblea General ordinària del 2017

Caixa Rural Vila-real ha celebrat la seua Assemblea General Ordinària, en la qual el president de l’entitat, Enric Portalés Llop, ha informat de les principals magnituds dels comptes anuals de l’exercici 2016. Entre les xifres presentades destaca l’increment del balanç, que ha crescut un 9,8% fins a aconseguir els 372.365 euros, gràcies a l’avanç dels recursos de balanç i dels fons propis.

El director general de Caixa Rural Vila-real, Manuel Cubertorer, també s’ha dirigit als socis de l’entitat per exposar-los altres magnituds dels comptes anuals, com l’increment dels recursos de fora de balanç (principalment fons d’inversió i assegurances), que han registrat un increment de vora el 30% respecte a 2015.

La xifra del capital social també ha experimentat una variació interanual positiva del 24,3%, i segueix augmentant també lleugerament la massa social de l’entitat. Cubertorer ha destacat que “s’ha seguit realitzant un important esforç en la gestió de l’actiu irregular, la qual cosa ha portat a un descens dels actius dubtosos del 15,5%, revertint la tendència d’exercicis anteriors”.

Cubertorer ha significat els esforços realitzats en la transformació digital de l’entitat, “que contribuirà al fet que les oficines presten un millor servei, orientat a una atenció més professional i tranquil·la dels nostres socis i clients. Per a ells hem potenciat canals alternatius que van a millorar l’experiència de servei”.

En l’assemblea també s’han posat en valor les aliances estratègiques aconseguides pel Grup Cooperatiu Cajamar amb Cetelem, Trea Capital i Generali, empreses especialitzades en la comercialització de crèdits al consum, fons d’inversió i assegurances. Aquests acords afectaran cada vegada en major mesura a la generació d’ingressos per a totes les entitats del Grup.

Caixa Rural Vila-real ha obtingut un resultat en 2016 de 298 milers d’euros, que permetran enfortir els fons propis i dotar en 147.018,50 euros el Fons de Formació i Promoció Cooperativa. En aquest sentit, el president Enric Portals ha posat l’accent en “la important labor social i cultural que desenvolupa la nostra entitat a la ciutat a través de la Fundació, que gestionarà aquests fons”.