El programa d’inserció laboral per a persones amb diversitat funcional amplia places i activa la formació dels participants

El programa d’inserció laboral per a ocupar a persones amb capacitats diferents ha ampliat les places previstes inicialment de manera que seran 13 els beneficiaris d’aquesta iniciativa, impulsada per la Regidoria de Serveis Socials i la Fundació Caixa Rural Vila-real. El programa està dirigit a persones que tinguen una discapacitat reconeguda superior al 33% i encara que inicialment s’havien previst 9 places com l’any passat, finalment s’ha ampliat fins a 13 el nombre de participants, atesa la demanda. El programa tindrà una duració de 8 mesos i els usuaris treballaran mitja jornada en les dependències de l’Ajuntament de Vila-real i la Fundació Caixa Rural per un salari de 500 euros.

Els participants rebran a més una formació prèvia, que ha començat hui en les instal·lacions de la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC), i s’incorporaran en diferents departaments municipals a partir del pròxim 2 de novembre. El regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, ha acompanyat als usuaris que han participat en aquesta primera jornada de formació i ha recordat que “després de la gran labor que van exercir els beneficiaris de la primera edició d’aquest programa a l’Ajuntament, hem apostat per reeditar l’experiència, de la mà de la Fundació Caixa Rural, per a continuar oferint una oportunitat laboral a persones amb diversitat funcional i treballar per la seua plena inserció en la societat”.

El programa s’emmarca en el conveni anual entre l’Ajuntament i l’associació XiCaEs, dependent de la Fundació Caixa Rural, per a l’atenció i inserció de persones amb capacitats especials, dotat amb 30.000 euros.